Blog

Een groot gezamenlijk avontuur

Limburgs allereerste Schoolschrijverseizoen is geopend

In de gymzaal staat een kamerscherm vol vraagtekens op het podium. De kinderen van basisschool Op ’t Hwagveld uit het Zuid-Limburgse Meerssen mogen vragen stellen aan de persoon die erachter zit. Lang hebben ze niet nodig om tot de kern te komen: ‘Ben je schrijver?’ is de eerste vraag. ‘Ja,’ klinkt het achter het scherm. En een paar vragen verder: ‘Ben je onze Schoolschrijver?’ En wat de kinderen vooral willen weten: ‘Heb je Raaf en Papegaai bij je?’ Want in de eerste weken van het jaar hebben de kinderen van Op ’t Hwagveld al geluisterd naar een verhaal over deze twee dieren, dat hun Schoolschrijver Li Lefébure speciaal voor hen schreef.

En ja hoor, als Li van achter het scherm tevoorschijn komt heeft ze een heuse rode ara bij zich. Het dier draait meteen zijn staart naar de zaal maar verder lijkt het prima op zijn gemak voor al die kinderen en ouders. De kinderen mogen de papegaai (of eigenlijk zijn begeleider) een paar vragen stellen, maar de eerste vragensteller kan alleen maar verzuchten: ‘Wat is hij mooi.’ Li heeft ook een paar vragen voor de kinderen: ‘Wie leest er iedere avond? En wie van de ouders leest iedere avond voor?’ Ze belooft dat het komende half jaar een groot gezamenlijk avontuur gaat worden, waarbij elk kind zijn of haar eigen talenten kan inzetten: ‘Wie kan er goed tekenen?’ Dan krijgt Li de sjerp omgehangen van de wethouder, de papegaai slaakt een kreet en daarmee is het officieel: de eerste Schoolschrijver van Limburg is begonnen!

Li Lefébure is donderdag 25 januari te gast in Avondgasten van L1. Het programma wordt om 17.55, 20.55 en 22.55 uur uitgezonden.

schoolschrijver Li.jpg

Het Schoolschrijverseizoen wordt geopend met Li Lefébure. Haar ara zit op de stoel.
Fotograaf: Meer Vandaag

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.