15 maart, 2017 - 14:00 tot 16:30
/ Jan Tinbergen College, Burgemeester Schneiderlaan 2, Roosendaal

Regiobijeenkomst MediaPakt

Cubiss heeft in november 2016 het MediaPakt gelanceerd; een lerend netwerk dat ervoor zorgt dat mediawijsheid binnen het onderwijs structureel aandacht krijgt. Organisaties die zich aansluiten bij het MediaPakt spreken af om de mediawijsheid van leerlingen en leraren te vergroten en elkaar daarin te versterken door samen te werken en kennis te delen.Dit kan via het online kennisplatform MediaPakt.nl maar ook via offline bijeenkomsten, zoals de regiobijeenkomsten. Ontmoet je collega's uit het werkveld en deel of ontdek inspirerende ervaringen, succesverhalen en praktische tips. Wij nodigen je dan ook van harte voor deze bijeenkomsten uit!

Doelgroep

De bijeenkomst is interessant voor onderwijs- en bibliotheekprofessionals in Brabant die te maken hebben met mediawijsheid in het onderwijs die gezamenlijk mediawijsheid in het onderwijs willen vergroten.

Programma

De regiobijeenkomst vindt plaats bij Jan Tinbergen College (vo).  Zij zetten de deuren voor je open voor een interactief programma vol praktische voorbeelden en -handvaten, waardoor je meteen gericht met mediawijsheid aan de slag kunt. De praktijkvoorbeelden komen uit diverse onderwijslagen en bieden voor iedereen inspiratie.

  • Welkomstwoord - Marc Dubach
  • Kennismaking locatie - Wat is hun aanpak van mediawijsheid?
  • De Bibliotheek en mediawijsheid - Wat is hun rol en hoe helpen zij jou verder? 
  • Mediawijsheid in de praktijk - We gaan interactief aan de slag met een praktijkvoorbeeld uit het veld - Frans Houter, 2College Durendael (vo)
  • Toelichting MediaPakt - Wat houdt het in en waarom zou jij lid moeten worden?
  • Succesvol samenwerken - Vernieuwde 'Durf te vragen sessie' waar gezamenlijk naar oplossingen wordt gezocht.

Achtergrond informatie sprekers en workshops

Marc Dubach MSc
Marc Dubach leeft volgens zijn eigen zeggen 'online', is online strateeg, docent communicatie aan Fontys Hogeschool en vader van 2 opgroeiende dochters. Hij neemt je mee in zijn kijk op mediawijsheid in het dagelijks leven.

Frans Houter MSc
Frans is coördinator nieuwe media en docent digitaal burgerschap bij 2College Durendael. Tijdens zijn workshop gaat hij in op het waarom en hoe van het vak 'digitaal burgerschap', hij laat je op een prikkelende manier een onderdeel van zijn les ervaren en geeft antwoord op jouw vragen. 

Aanmelden

Meld je nu vast aan voor deze bijeenkomst via onderstaand inschrijfformulier. De exacte locatie en programmering worden binnenkort bekend gemaakt.

 

 

 

 

 

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Maak hieronder je keuze
Onderdeel van de regiobijeenkomst is een Durf te vragen sessie waarbij groepsgewijs een oplossing wordt gezocht voor bepaalde vragen of problemen van deelnemers. Deze vraag dient als input daarvoor.
Wij willen ons online platform en onze toekomstige bijeenkomsten zoveel mogelijk afstemmen op de behoeften van de deelnemers.

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.