Datum

Online magazine Lees Lezer Leest!


Editie Leiderschap in lezen

'We moeten het leesplezier terugkrijgen'

Het thema van deze nieuwe editie van Lees, Lezer, Leest! is Leiderschap in lezen. Er is veel gaande in de bibliotheek- en onderwijssector: dalende leesresultaten, flinke (incidentele) financiële regelingen, de resultaten op basisvaardigheden liggen onder de loep, de rol van de lees- en mediaconsulenten verandert en er komt een nieuw curriculum in het onderwijs. Hierdoor wordt de bibliotheek nog relevanter en krijgt ze te maken met nieuwe rollen, uitdagingen en kansen. Maar hoe ga je als professional om met deze ontwikkelingen? Met andere woorden, hoe toon je leiderschap op het gebied van lezen? 

Met ditmaal een speciale dank aan gasthoofdredacteur José Peijen. Na ruim 45 jaar gaat José Cubiss verlaten en genieten van haar pensioen. Naast het vertrek van een hele fijne collega, vertrekt daarmee ook een hoop kennis en ervaring. Met deze Lees Lezer Leest! is een deel van haar kennis en ervaring vastgelegd. 

 

Het magazine Lees Lezer Leest! - Leiderschap in lezen

Ook deze editie heeft een LeesWijzer die de lezer helpt bij het delen van relevante content met zijn/haar samenwerkingspartners en stakeholders.


Eerder verschenen in 2023:

Lees Lezer Leest! - Breek de bubbel
Lees Lezer Leest! - Bruggenbouwers

Je vindt deze edities en uit 2021 en 2022 hier. Met verdiepende artikelen, praktijkverhalen en inspirerende tips.

Heb je ideeën voor eventuele volgende edities? Tip ons via educatie@cubiss.nl.

Veel kijk-, luister- en leesplezier!

Naar overzicht Actueel en Blogs >>

Downloads