Datum

Gedeputeerde Marc van Caldenberg op tour langs Limburgse bibliotheken

Marc van Caldenberg (SP) heeft op 4 april een tour gemaakt langs verschillende Limburgse bibliotheken. Het programma stond in het teken van het zichtbaar maken van verschillende maatschappelijke functies die een bibliotheek heeft en dat activiteiten in de bibliotheek laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk zijn. 

In de wijk

Met die insteek bezocht Van Caldenberg het Taalcafé van SCHUNCK bibliotheek locatie Heerlerheide en ging hij in gesprek over laaggeletterdheid en de problematiek in Limburg in het Glaspaleis in het centrum van Heerlen. Om daarna de tour te vervolgen naar de Bibliotheek Gulpen-Wittem, waar Van Caldenberg aanschoof bij een Klik&Tik-cursus. Het bezoek van de gedeputeerde werd afgesloten in Meerssen, waar hij in de bibliotheek meer leerde over het open financieel spreekuur van Kredietbank Limburg. 

De gedeputeerde werd op iedere locatie met open armen ontvangen. De bezoekers van de bibliotheek deelden openhartig hun verhaal en de impact die de bibliotheek in het dagelijks leven op hen heeft. 

Van Caldenberg bezoekt Taalcafé SCHUNCK

 

De huiskamer

Uit handen van programmaleider Cubiss Limburg, Dionne Klein, ontving Van Caldenberg een lampje, als symbool dat het licht in de bibliotheek, de huiskamer van Limburg, altijd moet blijven branden. “In het coalitieakkoord ‘Iedere Limburger telt’ vinden we veel verbindingen naar de doelstellingen van Cubiss en de Limburgse bibliotheken om onder andere te werken aan (digitale) inclusie via gezinsaanpak en Informatiepunten Digitale Overheid”, stelt Klein. 

Van Caldenberg is gedeputeerde van de provincie Limburg en heeft de portefeuille Sociale agenda en Sport, Energie en Klimaat, Milieu, Toezicht en handhaving. Hieronder valt onder andere Bibliotheekwerk en laaggeletterdheid. Cubiss Limburg is blij met de betrokkenheid van Van Caldenberg, die ook al eerder aansloot bij de Taaldag XL in februari in Sittard en de provinciale finales van de Voorleeswedstrijd begin april in Roermond. 

Bezoek aan Klik&Tik-cursus door Van Caldenberg

 

Naar overzicht Actueel en Blogs >>