17 juni 2020

Scoor een zwerfboek

De schooleditie van Scoor een boek! kwam tot een halt door de corona crisis en verhuisde naar de bank, de thuisbank. Met Scoorthuis konden gezinnen toch leuk samen lezen en opdrachten doen, onder aanmoediging van de voetballers en hun clubs. Maar er is buitenshuis ook nog genoeg te doen, mits op veilige afstand. Om kinderen verder te stimuleren in het lezen in hun vrije tijd, hebben de VVV Foundation en bibliotheek Venlo, die al succesvol samenwerken aan Scoor een boek!, besloten een stap verder te gaan en zijn de samenwerking aangegaan met Kinderzwerfboek.

Projectleider Pascalle Haenen: "Lezen buiten school om is voor de ontwikkeling van kinderen ontzettend belangrijk, niet alleen op het gebied van taal, het stimuleert ook de creativiteit, begrip van de wereld en het zorgt voor ontspanning. En het is daarnaast ook gewoon heel leuk! Niet alle kinderen hebben evenveel toegang tot boeken thuis, en zeker in de coronatijd waarin bibliotheken gesloten waren was een belangrijke toegang tot fysieke boeken tijdelijk afgesloten. 

Cubiss juicht daarom de samenwerking tussen bibliotheken en Kinderzwerfboek toe. En hoe mooi is het om daarin de samenwerking met andere partners te zoeken zoals de VVV foundation. Alleen door een gezamenlijke aanpak zorgen we ervoor dat het belang en plezier van lezen zichtbaar wordt. Door de inzet van profvoetballer als ambassadeur voor het lezen raken kinderen sneller gemotiveerd om ook zelf een boek te pakken."

 

Dit artikel is opgenomen in de Cubissness (juni 2020). Artikelen in deze nieuwsbrief zijn:

Meer weten?
Neem contact op met: