03 juni 2020

En de winnaars zijn.....

Winnaars voorleeswedstrijden Limburg nog één keer in het zonnetje

De voorleeskanjers van de voorleeswedstrijden groep 7-8, pabo en Read2Me! hebben hun voorleeskwaliteiten dit jaar opgenomen. De jury van Limburg, bestaande uit Jacques Vriens (kinderboekenschrijver), Inge van Dongen (directeur bibliotheek Maas en Peel) en Frans Pollux (muzikant en schrijver), heeft de filmpjes bekeken en op 3 juni zijn de Limburgse winnaars persoonlijk bezocht. Met bloemen, bekers en confettibommen!

Nationale voorleeswedstrijd groep 7 - 8

De Limburgse voorleeswinnaar Nationale Voorleeswedstrijd groep 7-8 heeft de beker gekregen van juryvoorzitter Jacques Vriens!Je kunt hier meekijken. Deze voorleeskanjer is Meike Arends van basisschool Wyck uit Maastricht. Meike las een fragment voor uit het boek Je zult van me houden van Astrid Sercu.

Jacques zei: “Winnaar Meike is de top van een heleboel deelnemers in Limburg! We vonden jou van alle kinderen de aller aller allerbeste. Je las heel mooi en rustig voor en als het spannend werd konden we dat horen. En dat je zei ‘ik werd helemaal in het verhaal ingezogen’. En dat hadden wij ook als jury, wij gingen helemaal mee in jouw verhaal!”

Het advies van Meike? "Mijn advies? Lezen lezen lezen vooral meer lezen! 

De pabo voorleeswedstrijd

Wendy van Nieuwenhoven van de Nieuwste PABO won de Limburgse finale van de pabo Voorleeswedstrijd! Bekijk hier de zoektocht om haar te vinden. Ze las altijd al voor, zelfs toen ze nog helemaal niet kon lezen. Haar advies? "Blijf allemaal lezen: het is de basis om de rest te kunnen begrijpen. En het is ontzettend leuk." 

 

Read2Me! voorleeswedstrijd

Winnaar van de Limburgse finale van Read2Me! is Sophie Elshof van Valuas Collega uit Venlo. Bekijk hier hoe gedeputeerde Robert Housmans de beker aan Sophie overhandigde. Hij deed ook een oproep: "Ouders: lees voor! En voor kinderen, blijf lezen, je kunt je letterlijk in een boek verliezen en het is ontzettend leuk en ook nog goed voor de ontwikkeling!”

Winnaars Limburgse voorleeswedstrijd.png

We feliciteren de winnaars en natuurlijk ook alle voorleeskanjers die hebben meegedaan aan de Limburgse voorleeswedstrijden. Dank voor jullie enthousiaste deelname!!

Bekijk de Brabantse winnaars >> 

 

 

Dit artikel is opgenomen in de Cubissness (juni 2020). Artikelen in deze nieuwsbrief zijn: