30
mei
2024
donderdag 30 mei 2024 / 12:30 tot 16:30 , Textielmuseum Tilburg

Werksessie Kennisnetwerk basisvaardigheden Brabant 30 mei 2024  

Namens de BNB stuur- en werkgroep basisvaardigheden nodigen we je uit voor de werksessie basisvaardigheden op donderdagmiddag 30 mei 2024.  

Programma 

Centraal staat de koppeling tussen en doorontwikkeling van het IDO en het DigiTaalhuis. 

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 12.30 - 13.30 uur Inloop met een facultatieve lunch, tevens netwerkmoment 
  • 13.30 uur Opening
  • Plenair programma: we delen onder andere ervaringen van een bestaande samenwerking tussen IDO en DigiTaalhuis
  • 1e ronde sessies: we gaan in kleine groepjes met elkaar in gesprek en wisselen ervaringen uit waarin de (mogelijke) koppeling IDO en DTH IDO en DTH zich kan bevinden. We houden hierbij rekening met verschillende fases waarin organisaties zich kunnen bevinden en ook met verschillende aanpakken als het gaat om de koppeling tussen het IDO en het (Digi)Taalhuis. We zorgen dus voor een gedifferentieerd programma. 
  • Korte pauze
  • 2e ronde sessies: in kleine groepjes gaan we met verschillende onderwerpen aan de slag. Denk aan nieuwe samenwerkingspartners/toeleiders via wie nieuwe doelgroepen bereikt kunnen worden, profilering en DTH en IDO op locatie.
  • Plenaire afsluiting met tips en tops 
  • 16.30 uur einde programma

Doelgroep 

Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich in Brabant met basisvaardigheden bezighoudt, het gehele kennisnetwerk basisvaardigheden in Brabant wordt hiervoor uitgenodigd. Voel je vrij om de uitnodiging door te sturen.  

Tijden en locatie

De werksessie vindt plaats op 30 mei 2024 van 13:30 uur met vanaf 12.30 uur een facultatieve lunch. De sessie wordt georganiseerd bij het Textielmuseum in Tilburg 

Aanmelden   

Ben je erbij? Meld je dan nu aan via het formulier onderop deze pagina.

Vragen? 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Yvonne van den Berg (y.vandenberg@cubiss.nl). 

Meer informatie  

Bekijk de resultaten van de inspanningen van de werkgroep Basisvaardigheden. Alle tips, bevindingen en stappenplannen van alle stuur- en werkgroepen vind je in het digitale magazine Samenwerking BNB actieagenda.   

Heb je je al aangemeld voor de biebtobieb-groep Actieagenda Basisvaardigheden Brabant? Je vindt er achtergrondinformatie en alle bijeenkomsten.   

Ben je erbij op 22 april?

Op 22 april organiseren we een online sessie, waarbinnen onder meer aandacht is voor de nieuwe bibliotheekmonitor, waaronder ook de Outputregistratietool valt. Deze sessie biedt onder meer een vervolg op het webinar van 28 maart jl. Dit webinar is hier terug te kijken. Alle algemene informatie over de Bibliotheekmonitor is verwerkt op deze Bnetwerk pagina. De meest gestelde vragen zijn openomen in de FAQ. Op de FAQ-pagina is ook een handleiding met concrete stap-voor-stap instructies terug te vinden.  Klik hier voor meer informatie en aanmeldformulier.

Zet ook vast in je agenda!  

In 2024 organiseren we nog een aantal bijeenkomsten voor het Brabantse Kennisnetwerk basisvaardigheden; fysiek en online. Reserveer onderstaande data alvast in je agenda, de invulling volgt binnenkort: 

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Textielmuseum in Tilburg