22
april
2024
maandag 22 april 2024 / 15:00 tot 16:30 , online via Teams

Online sessie Kennisnetwerk basisvaardigheden Brabant 
22 april 2024

Namens de BNB stuur- en werkgroep basisvaardigheden nodigen we je uit voor de online sessie voor het Kennisnetwerk basisvaardigheden op maandagmiddag 22 april 2024. 
In deze online bijeenkomst staat de combinatie tussen tellen en vertellen centraal. 
Wil je deelnemen aan deze sessie? Klik dan hier, we starten om 15.00 uur.

Programma 

Onder andere de volgende onderdelen staan op het programma:

Monitor: Onlangs is de Bibliotheekmonitor vernieuwd en geïntegreerd met onder andere de Impactmonitor en Outputregistratietool. De vernieuwde Bibliotheekmonitor is dé centrale plek waar het aanbod, de opbrengsten en impact van bibliotheken met vragenlijsten en registratieformulieren in kaart worden gebracht. Annemiek van de Burgt (adviseur Onderzoek en Kennisdeling bij de KB) vertelt over de vernieuwde Bibliotheekmonitor en er is alle gelegenheid om je vragen aan haar te stellen. Bekijk de infographic over de vernieuwde Bibliotheekmonitor. 

Effectmeting: Theek 5 deelt ervaringen van hun aanvullende effectmeting. Zij bevroegen hun IDO-klanten over de effecten van hun bezoek.

Storytelling: we gaan in op het belang van de combinatie van cijfers én verhalen.

Voorbereiding

Op 28 maart is tijdens een landelijk webinar over de vernieuwde Bibliotheekmonitor gesproken: wat betekent dit voor bibliotheken en waarom is deze verandering in gang gezet. Het webinar is hier terug te kijken.

Let op: we gaan ervan uit dat jij het webinar hebt bekeken voorafgaand aan de bijeenkomst op 22 april. 

Alle algemene informatie over de Bibliotheekmonitor is verwerkt op deze Bnetwerk pagina. De meest gestelde vragen zijn openomen in de FAQ. Op de FAQ-pagina is ook een handleiding met concrete stap-voor-stap instructies terug te vinden.

Bedoeld voor

Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich in Brabant met basisvaardigheden bezighoudt, het gehele kennisnetwerk basisvaardigheden in Brabant wordt hiervoor uitgenodigd.   

Tijden en locatie 

Deze online sessie vindt plaats via Teams op maandag 22 april 2024 van 15:00 tot 16:30 uur.  

Aanmelden    

Ben je erbij? Meld je dan nu aan via het formulier onderop deze pagina. Je ontvangt de link in teams enkele dagen voor de bijeenkomst. 

Vragen?  

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Yvonne van den Berg (y.vandenberg@cubiss.nl).  

 

Meer informatie  

Bekijk de resultaten van de inspanningen van de werkgroep Basisvaardigheden. Alle tips, bevindingen en stappenplannen van alle stuur- en werkgroepen vind je in het digitale magazine Samenwerking BNB actieagenda.   

Heb je je al aangemeld voor de biebtobieb-groep Actieagenda Basisvaardigheden Brabant? Je vindt er achtergrondinformatie en alle bijeenkomsten.   

Zet ook vast in je agenda!  

In 2024 organiseren we nog een aantal bijeenkomsten voor het Brabantse Kennisnetwerk basisvaardigheden; fysiek en online. Reserveer onderstaande data alvast in je agenda, de invulling volgt binnenkort: 

Bekijk agenda-overzicht >>