06 februari 2018

Stem je mee!

Voor mensen die meer willen weten over gemeenteraadsverkiezingen 2018

Hoe informeert de gemeente haar inwoners op een heldere manier over de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 en hoe betrek je mensen die niet makkelijk lezen en schrijven? De gemeenteraad van Tilburg heeft Cubiss en het Taalnetwerk gevraagd om hierover mee te denken en zo is  Stem je mee? ontwikkeld.

Stem je mee? bestaat uit een programma van ongeveer 1,5 uur dat uitgevoerd kan worden voor groepen bezoekers van taalhuizen, buurthuizen, wijkcentra en dergelijke. Het doel van de bijeenkomst  is om op een leuke manier de gemeenteraadsverkiezingen onder de aandacht te brengen, uit te leggen waar het op 21 maart 2018 om gaat en mensen te activeren te gaan stemmen.

Stem je mee? is te gebruiken in alle gemeenten van Nederland en bestaat uit een draaiboek voor begeleiders/ docenten, kaarten voor een woordbingospel en een praatplaat waarop de meest belangrijke aspecten van de gemeenteraadsverkiezingen op aansprekende wijze getekend zijn.

De doelgroep van dit spel zijn bezoekers van taalbijeenkomsten, taalhuizen en -punten, bibliotheken, ouderkamers, vrouwencentra, wijkcentra en andere organisaties. De uitvoerders van dit programma zijn NT1 en NT2 docenten, taalvrijwilligers, taalmaatjes, bibliotheekmedewerkers of welzijnsmedewerkers.  

Naar eigen inzicht is de bijeenkomst aan te vullen met een gesprek met (kandidaat) raadsleden, bezoek aan de raadszaal, debat enzovoorts.

In Tilburg wordt samengewerkt met de partners van het Taalnetwerk Midden-Brabant. Er zijn een vijftal bijeenkomsten gepland tussen 25 februari en 21 maart 2018 in bijvoorbeeld Taalhuizen en ouderkamers.

Wil ik ook!

Wil jij ook Stem je mee? organiseren in jouw bibliotheek of gemeente? Bestel het pakket:

  • draaiboek voor begeleiders/ docenten
  • kaarten voor het woordbingospel
  • praatplaat waarop de meest belangrijke aspecten van de gemeenteraadsverkiezingen op aansprekende wijze getekend zijn

De kosten voor het totale pakket bedragen € 14,99 exclusief verzendkosten.

Heb je interesse in Stem je mee?, stuur een mail naar y.vanbijnen@cubiss.nl
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Andrea Driesse van Cubiss.

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.