24
april
2024
woensdag 24 april 2024 / 9:30 tot 17:00 , Stichting Punt Welzijn, Weert

Tweedaagse Leergang Informatiebeveiliging

Op woensdag 24 april en maandag 6 mei vindt een Tweedaagse leergang plaats in het kader van informatiebeveiliging. Lees hieronder verder voor meer informatie over de training en meld je aan! 

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor degenen die (mede- of deel-) verantwoordelijk zijn voor de informatiebeveiliging van data en systemen van de bibliotheken / MFO’s in de provincies Limburg en Utrecht. Na afronding van de training ontvang je een certificaat van deelname.

Inhoud van deze training

Je ontvangt informatie, tips en tools over onder andere risico-management, een self-assessment, de argumentenkaart, eisen die de AVG stelt aan informatiebeveiliging, de zin van een cybersecurity-verzekering en de tien gouden regels voor informatiebeveiliging. Als deelnemer ontvang je alle benodigde en beschikbaar gestelde studiematerialen; het cyberwoordenboek, het boek “Grip op informatiebeveiliging”, de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en de AO-mindmap van de Informatie-beveiligingsdienst (IBD). 

Door wie?

Deze training wordt georganiseerd door Joris Haanstra (BiSC) en David Bul (Cubiss). De docenten van deze leergang zijn Mark Tissink en Koen Baaij. Op dag 1 is er ook een gastdocent: een ervaringsdeskundige van Bibliotheek Rotterdam die vanuit zijn expertise en ervaring vertelt over de hack die daar heeft plaatsgevonden.

Doel

De training heeft als doel actuele kennis en inzichten te brengen over het vakgebied. Na deelname ben je in staat om de aangereikte tools toe te passen en de informatiebeveiliging in jouw organisatie effectief te verbeteren.

Praktische informatie

  • De training vindt plaats bij Stichting Punt Welzijn, locatie Keenter Hart (St. Jozefskerkplein 3, 6006 ZH Weert)
  • De trainingsdata zijn woensdag 24 april (dag 1) en maandag 6 mei (dag 2)
  • Op beide data start de training om 09.30 uur, inloop vanaf 09.00 uur. De training eindigt om 17.00 uur. Voor lunch wordt gezorgd.
  • De kosten worden geheel gefinancierd door Cubiss en BiSC (€ 533,- per deelnemer)

Interesse?

Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Er is plaats voor maximaal 16 deelnemers (1 deelnemer p/ organisatie) van Limburgse of Utrechtste bibliotheken. Bij aanmelding gaan we uit van je deelname!*

 

*Kun je onverwacht toch niet komen? Laat dit per telefoon of mail aan ons weten tot maximaal 24 uur voor de training. Dan gaan we proberen om iemand anders blij te maken om deel te nemen. Meld je je later af, of kom je helemaal niet? Dan zijn we helaas genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen.

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Stichting Punt Welzijn, locatie Keenter Hart

St. Jozefskerkplein 3, 6006 ZH WEERT