23
september
2024
maandag 23 september 2024 / 13:00 tot 16:00 , Cubiss Tilburg

Basistraining voor IDO-medewerkers 23 september 2024

Het is belangrijk dat de medewerkers in het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) de informatie van de deelnemende partijen aan de Manifestgroep goed weten te vinden en zich kunnen inleven in de klant. De IDO-medewerker is tenslotte wegwijzer en doorverwijzer. Vandaar dat er meerdere trainingen worden aangeboden.

Inhoud van deze basistraining

De insteek van deze training is het oefenen met de casuïstiek van het Informatiepunt Digitale Overheid. Er wordt gekeken naar het belang van het IDO en waarom het IDO in de bibliotheek gevestigd is. De deelnemers oefenen met het opzoeken van antwoorden op veelgestelde IDO-vragen. We oefenen met  gespreksvaardigheden en er is ruimte voor vragen en casussen van de deelnemers.

Bedoeld voor

Bibliotheekmedewerkers en bibliotheekvrijwilligers uit Brabant, Limburg en Utrecht die het IDO bemensen en deze training nog niet gevolgd hebben.

Bijzonderheden/voorwaarden

  • Het is aan te raden om de om de e-learning 'Informatiepunt Digitale Overheid' te volgen voor aanvang van de training. Het doel van de e-learning is om de deskundigheid rond IDO van medewerkers te vergroten. Tijdsinvestering is zes a acht uur. Je vindt de e-learning op de Bibliotheek Campus. Zoek op Informatiepunt Digitale Overheid. 
  • De bijeenkomst vindt plaats bij Cubiss, Statenlaan 4 in Tilburg.
  • We houden de groep klein voor maximale aandacht.
  • Deelname aan deze training wordt betaald vanuit het project Basisvaardigheden.
  • Alle inlooptrainingen (basis, privacy en à la carte) staan op een rij.

Interesse?

Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. Bij aanmelding gaan we uit van je deelname.

Meer informatie

Zijn er meerdere medewerkers die deze training willen volgen? Neem dan contact op met je Cubiss IDO-contactpersoon om de mogelijkheid te bespreken om een training bij jouw bibliotheek te organiseren.

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Cubiss, Statenlaan 4, Tilburg