Datum

Zes nieuwe locaties VoorleesExpress!

In 2022 zijn er in Brabant zes nieuwe locaties van de VoorleesExpress bijgekomen. Ook in Drimmelen, Dongen, Woudrichem, Sint-Michielsgestel, Vught en Someren-Asten wordt de VoorleesExpress nu uitgevoerd.

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. Twintig weken lang komt een vrijwilliger eens per week bij een kind thuis om voor te lezen, taalspelletjes te doen en om de ouders te helpen bij de taalstimulering van hun kind(eren). Om er zo voor te zorgen dat voorlezen en lezen een terugkerende activiteit wordt in het gezin, ook als het traject met de vrijwilliger is afgerond.

Logo VoorleesExpress zwart transparant.pngDe VoorleesExpress is een landelijke stichting die de VoorleesExpress-methodiek heeft ontwikkeld. Inmiddels doen ruim 475 locaties door heel Nederland mee aan de VoorleesExpress. Dit jaar worden daarmee landelijk meer dan 5.500 gezinnen bereikt. Cubiss verzorgt in Brabant, Limburg en Utrecht de provinciale coördinatie van de VoorleesExpress. Daarbij ondersteunen we de locaties in de regio bij het uitvoeren van hun taken en verzorgen we kennis- en netwerksessies voor de projectleiders.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over de VoorleesExpress? Neem dan contact op met Renske Jongejan of Anke Werker.

 

Foto: Copyright: SodaProducties, 2013

Naar overzicht Actueel en Blogs >>