Renske Jongejan

Adviseur
06 42924711

Goed kunnen lezen is een basisvaardigheid die je keihard nodig hebt in onze maatschappij. Ook om online mee te kunnen is lezen onontbeerlijk.

Echt goed lezen leer je alleen als je al op jonge leeftijd in aanraking komt met boeken en je ontdekt hoe leuk lezen is. Want als je lezen leuk vindt, lees je meer. En als je meer leest, word je er beter in. Zo ontstaat een opwaartse spiraal!

Bibliotheken hebben, naast een enorme collectie (digitale) boeken, een hele berg expertise op het gebied van leesmotivatie en digitale geletterdheid. Daarmee kunnen zij voor elk kind het geschikte boek vinden dat dat kind een lezer zal maken.

Bij Cubiss houd ik me bezig met (digitale) geletterdheid voor de doelgroep basisonderwijs. Vanuit het project Brabantse Jeugd en Jongeren Geletterd werk ik samen met de bibliotheken in de provincie. Ik adviseer en help ze innoveren en professionaliseren in hun dienstverlening aan het onderwijs. Bibliotheken zijn zo steeds meer een volwaardige samenwerkingspartner voor en op de scholen.

Met een achtergrond in het basisonderwijs en in de bibliotheek weet ik hoe en waar de bibliotheekexpertise het best ingezet kan worden. Ik ben een nieuwsgierig, enthousiast, creatief en pragmatisch menspersoon. Ik kan vraagstukken van alle kanten bekijken en hou ondertussen het oog op het einddoel.

Renske Jongejan
  • Taal en Media
Alle medewerkers >>