10 juli 2019

Verslag informatiebijeenkomst Hoger Bereik 2 juli 2019

Hoe vinden en bereiken we laaggeletterde NT1-ers? Deze vraag stond centraal tijdens de informatiebijeenkomst ‘Hoger bereik’ op 2 juli 2019 bij Bibliocenter. De bijeenkomst is door Cubiss georganiseerd voor Limburgse en Brabantse bibliotheken.

Lees de bijdragen van Neele Kistemaker (Muzus) en Marian Janssen-de Goede (Zet een punt.).
Marja Henssen (coördinator Taalhuis SCHUNCK Bibliotheek) en Macha Mathijssen (coördinator Taalhuis De Kempen) deelden hun goede ervaringen.

Neele Kistemaker (Muzus) presenteerde de strategiekit Hoger bereik. Haar geleerde les is dat ‘taal’ een verboden woord is. Hoe je NT1-ers kunt vinden en werven, hoe je vindplaatsen aanhaakt, lees je in het verslag.

Marian Janssen-de Goede (Zet een punt.) presenteerde KLASSE!, een programma om laaggeletterde NT1-ers te vinden, te benaderen en te werven. Het programma werkt aan de hand van vier profielen of persona’s, Ze vertelde hoe KLASSE! is ontstaan, en dat we ons eigenlijk op de verkeerde groep richten.

Na de lunch werd er een opdracht uitgevoerd. Diverse groepen bedachten een camouflage-aanbod rond een favoriet persona uit KLASSE!

Marja Henssen (coördinator Taalhuis SCHUNCK) en Macha Mathijssen (coördinator Taalhuis De Kempen) deden mee met de pilot Hoger Bereik. In De Kempen stond de vraag ‘Hoe bereiken we NT1-ers op het werk?’ centraal. Voor SCHUNCK was de opdracht om in vier wijken laagtaalvaardige autochtone senioren te bereiken in samenwerking met diverse partners uit de zorg. In het verslag lees je hun ervaringen en tips.

Klik hier voor het verslag van de bijeenkomst.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Ivette Sprooten, i.sprooten@cubiss.nl / 06 52 67 26 65 of Andrea Driesse via a.driesse@cubiss.nl / 06 51 80 29 85.

Meer weten?
Neem contact op met: