18 september 2019

TaalHelden Brabant 2019

Taalhelden 2019 lang en klein.jpg​Afgelopen dinsdag heeft Lex Uiting bij het ROC in Tilburg tijdens de bijeenkomst Samen voor een geletterd Brabant de Brabantse TaalHelden bekendgemaakt.
Het gaat om Henk van Iersel uit Eindhoven, Barbara Seelt uit Breda en Louise Willems uit Helmond. TaalHelden zijn mensen die zich bijzonder verdienstelijk inzetten voor een beter geletterd Nederland. De bekendmaking en de bijeenkomst zijn georganiseerd in het kader van de Week van de Alfabetisering.

In alle twaalf provincies worden deze maanden TaalHeldenprijzen uitgereikt. 

Henk: "Geweldig, iedereen bedankt"

Henk van Iersel uit Eindhoven heeft de eer om Brabant te vertegenwoordigen bij deze landelijke verkiezingen. Hij is gekozen als Brabantse TaalHeld in de categorie ‘Taalcursist’. In het juryrapport staat onder andere: Door zijn sociale instelling hebben zijn medecursisten veel aan Henk gehad. In 2017 heeft hij officieel zijn certificaat als taalambassadeur behaald en zich opnieuw aangemeld voor een lees- en schrijfcursus, ditmaal bij het Summa College in Eindhoven. Henk zet zich tot op de dag van vandaag in als ambassadeur.

Louise: "Ik kijk er elke dag naar uit om naar het werk te gaan!"

Louise Willems uit Helmond is gekozen als TaalHeld in de categorie ‘Taalbegeleider’. In haar juryrapport staat onder andere: Louise is taalvrijwilliger in hart en nieren. Louise heeft het prachtige talent om met iedereen een gesprek aan te kunnen gaan en om de mensen om haar heen te besmetten met haar positieve uitstraling en energie. Op dit moment is ze actief in drie van de Taalcafe's.

Barbara: "Ik vind het een geweldig thema en vind het super dat ik hier een bijdrage aan mag en kan leveren!"

Barbara Seelt uit Breda is gekozen als TaalHeld in de categorie ‘Bruggenbouwer’. In haar juryrapport staat onder andere: Barbara voert ingewikkelde discussies met beleidsadviseurs en de VNG, maar maakt net zo gemakkelijk contact met Taalambassadeurs en weet iedereen zich altijd welkom te laten voelen. Een betrokken, positieve, open en warme persoonlijkheid die ook nog eens heel veel voor elkaar krijgt!

Op de foto van links naar rechts, Henk van iersel, Barbara Seelt, Louise Willems.
(Foto van Yvonne van Bijnen)

 

Meer weten?
Neem contact op met: