28 maart 2019

Mix & match

We weten dat de problematiek rondom laaggeletterdheid veelal wordt overgedragen van generatie op generatie. Deze cyclus moet doorbroken worden. De specialisten jeugd en volwassenen binnen bibliotheken houden zich met deze problematiek bezig. Zij kunnen elkaar daarbij versterken!

Nieuw ontwikkelde werksessie voor bibliotheken

Begin dit jaar heeft Cubiss een werksessie ontwikkeld: Mix & Match - taal en gezin. Tijdens deze sessie presenteren jeugdspecialisten en specialisten basisvaardigheden hun wederzijdse activiteiten aan elkaar en onderzoeken ze samen de mogelijkheden om elkaars kennis en expertise beter te benutten. Zo kan de bibliotheek een meer integrale en effectieve aanpak ontwikkelen.

Goede eerste ervaringen

De werksessie is in samenwerking met een bibliotheek ontwikkeld en met veel enthousiasme ontvangen. De bijeenkomst werd door de deelnemers als zeer informatief ervaren en gezien als een goede opmaat voor verdere activiteiten. Deze werksessie is afgestemd op de strategische gezinsaanpak die door Kunst van Lezen ontwikkeld is.

Interesse?

Cubiss kan sessies bij bibliotheken organiseren, op maat maken en begeleiden. De duur van de bijeenkomst is circa 2 uur. Heb je interesse in een werksessie Mix & Match taal en gezin voor jouw bibliotheek? Neem contact op met Andrea Driesse.

 

Dit artikel is opgenomen in de Cubissness (maart 2019). Artikelen in deze nieuwsbrief zijn:

Meer weten?
Neem contact op met: