Datum

Je kunt me gerust een geheim vertellen

Deze voorstelling is een warme, positieve maar ook heel realistische weergave van het proces dat je als kind van een dementerende moeder doormaakt. 

De voorstelling 'Je kunt me gerust een geheim vertellen' is gemaakt voor liefhebbers van theater en voor mensen die direct betrokken zijn bij dementie. Denk hierbij aan mantelzorgers, naasten en familieleden en zorg & welzijn professionals. Na de voorstelling volgt een interactief gesprek met het publiek over hoe het is om iemand die nog leeft, stukje bij beetje kwijt te raken.

Samenwerking bibliotheken

In september 2021 start een landelijke tournee langs theaters en zorg- en welzijnsinstellingen waarbij sector-overstijgend wordt samengewerkt met organisaties uit de domeinen zorg, welzijn, cultuur, overheid, wetenschap en onderwijs. "Samen met deze partners vergroten we het bereik van het project en maken we het onderwerp dementie bespreekbaar tot in alle haarvaten van de samenleving."

In diverse (Brabantse) steden en regio’s zijn ook bibliotheken betrokken bij de voorstelling, o.a. vanuit de dementheken die op veel plekken gerealiseerd zijn.

Bibliotheek Meijerijstad en Bibliotheek Eindhoven lichten de samenwerking toe:
“Bewustwording rondom dementie creëer je binnen de bibliotheek maar zeker óók daarbuiten. Met een dementheek in de foyer van Theater De Blauwe Kei dragen we daaraan bij. En geven we mensen handvatten en richtingwijzers om zich zowel binnen als buiten de bibliotheek verder te verdiepen in een ziekte waar we maatschappij-breed steeds vaker mee te maken krijgen.”

“Bibliotheek Eindhoven is partner bij de voorstelling ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’. Een van de pijlers van de bibliotheek is kennisdelen over gezondheid. Een gezond lichaam en brein is de basis voor zelfontwikkeling. Om die reden hebben we de voorstelling gekoppeld aan het webinar ‘Hoe houd ik mijn hersenen gezond’ en nemen we de Eindhovense voorstellingen mee in onze communicatiekanalen, om daarmee een zo breed mogelijk publiek te bereiken”.

Voorstelling

Bekijk de korte trailer van de voorstelling op YouTube en bekijk de flyer met alle informatie.

Op www.theaterendementie.nl kun je de actuele speellijst vinden, met daarop ook alle data waarop ze in Brabant staan.

Meer weten?

Neem direct contact op met Matzer Theaterproducties via 073 - 69 00 908 of info@matzer.org.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>