07 februari 2018

Gemeenteraadsverkiezingen

De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan. Hoe informeert de gemeente haar inwoners op een heldere manier over de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 en hoe betrek je mensen die niet makkelijk lezen en schrijven? We noemen enkele activiteiten waar Cubiss bij betrokken is.

Stem je Mee?

Stem je mee? bestaat uit een programma van ongeveer 1,5 uur dat uitgevoerd kan worden voor groepen bezoekers van taalhuizen, buurthuizen, wijkcentra en dergelijke. Het doel van de bijeenkomst  is om op een leuke manier de gemeenteraadsverkiezingen onder de aandacht te brengen, uit te leggen waar het op 21 maart 2018 om gaat en mensen te activeren te gaan stemmen. 

Wil jij ook Stem je mee? organiseren in jouw bibliotheek of gemeente? Bestel het pakket:

  • draaiboek voor begeleiders/ docenten
  • kaarten voor het woordbingospel
  • praatplaat waarop de meest belangrijke aspecten van de gemeenteraadsverkiezingen op aansprekende wijze getekend zijn

De kosten voor dit bijzondere pakket bedragen € 14,99 exclusief verzendkosten. Meer lezen? Klik hier.

Informatieavond in Breda

Op maandag 5 maart 2018 organiseren diverse partners een informatieavond over de gemeenteraadsverkiezingen. Aanwezigen leren dan meer over wat de gemeenteraad doet en hoe je kunt stemmen. Er is gelegenheid om raadsleden uit Breda te ontmoeten en te horen wat zij belangrijk vinden voor Breda. Hierover gaan we met elkaar in gesprek in een debat. Deze avond wordt bekend gemaakt welke partij de meest heldere taal heeft gebruikt in hun plan. Voor deze avond zijn burgers van Breda maar ook geinteresseerden van buiten Breda van harte welkom. Klik hier voor meer informatie. Meld je wel aan via deze link.

Nuttige Websites

Deze site is gemaakt om mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en moeilijk lerenden in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 politiek bewust te maken en hen te leren gebruik te maken van hun stemrecht. Vooral de filmpjes zijn een aanrader,  zoals hoe werkt stemmen of waarom is stemmen belangrijk.

Deze site op B1-niveau geeft uitleg over de gemeenteraadsverkiezingen, over hoe stemmen werkt én waar je als bezoeker zelfs kunt oefenen met stemmen zodat het minder eng is om het op de dag zelf in het echt te doen. En als laatste tip een website van de NOS over waar gaat de gemeente over?

NT2 taalmenu is een gratis site die door NT2-docenten wordt gemaakt en waar ze opdrachten voor bijvoorbeeld inburgeraars op zetten:

De Verkiezingskrant in Gewone Taal

Deze krant over de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 is geschreven in heldere taal en bedoeld om mensen kennis te laten maken met de gemeentelijke politiek en de lokale verkiezingen. Stichting Lezen & Schrijven geeft hierbij ook een lesbrief uit. Goed bruikbaar voor de doelgroep en ook met tips voor de verwerking ervan.

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.