Datum

Escape Koffer; ervaar laaggeletterdheid

Geen ontsnappen aan!

Stichting Lezen en Schrijven kwam recent met een nieuwe activiteit voor tijdens de week van Lezen & Schrijven: de Escape Koffer! Om mensen die geen last hebben van laaggeletterdheid hiermee in aanraking te laten komen en zo te kunnen ervaren hoe beperkend het kan zijn (is). De Domijnen sprong direct de koffer in, en heeft deze escape-ervaring de hele week klaar staan voor een ieder die de speciale vakantietickets wil vinden. Dit moesten we zelf ervaren!

Handzaam en leuk

De benaming 'escape' kan voor verwarring zorgen, gezien alle escape rooms, zowel in het echt, digitaal of buiten op straat. Dit is meer een ervaring, een zoekervaring. Doordat het allemaal handzame kaartjes zijn en leuke hulpmiddelen om de vragen te beantwoorden, heb je echt het gevoel ergens mee bezig te zijn. Ook door de losse onderdelen ruim te plaatsen in de ruimte, kan je rondwandelen en zo ook meer ontdekken. De vragen zijn best moeilijk, het vereist denkwerk en de laatste vraag zette ons wel voor het blok. Wat ervoor zorgde dat de terechte vraag op kwam; hoe beweeg je je in de maatschappij als je niet goed kan lezen - kan volgen - wat er gevraagd wordt? Het officiële antwoord uit de Koffer is leuk, maar wij hadden bedacht dat de belangrijkste oplossing is: vraag om hulp!

Aanrader

Gezien de handzaamheid van de koffer, waar alles ook in past en daarmee de mobiliteit, is dit echt een aanrader. Het is leuk en handig mee te nemen naar verschillende locaties en zo ook meer in te zetten het hele jaar door.

IMG20210907150213.jpg IMG20210907150607.jpg IMG20210907150249.jpg IMG20210907151830.jpg

 

Naar overzicht Actueel en Blogs >>