29 juni 2015
/
Publicatie

Eigenwijs...? Mediawijs...!

Hoe eerder mensen leren mediawijs te zijn, des te beter. Daarom is het belangrijk om bij jonge kinderen te beginnen. Zij pakken nieuwe mediaontwikkelingen snel op. De ontwikkeling van mediabewustzijn, mediabegrip, media-attitude en mediagedrag voor kinderen is van groot belang om in de huidige samenleving te kunnen participeren. Ouders, scholen en bibliotheken spelen hierin een cruciale rol.

Mediawijsheid is een belangrijk onderdeel van de opvoeding net als het leren lezen, rekenen en fietsen. Vandaar dat zowel op school als in de thuissituatie aandacht voor mediawijsheid noodzakelijk is. Echter, de ontwikkelingen op het gebied van media(wijsheid) gaan zo snel dat dit vaak voor leerkrachten en ouders niet meer bij te houden is. Daarnaast verandert het onderwijs maar heel langzaam mee, vaak omdat scholen niet goed weten hoe ze van start moeten gaan.

De doorgaande lijn Mediawijsheid is ontwikkeld als praktisch hulpmiddel voor leerkrachten en mediacoaches van bibliotheken om met mediawijsheid aan de slag te gaan in het primair onderwijs. Voor meer informatie, download onderstaande publicatie.

Downloads