Aan de slag met digitaal burgerschap

Hoe kun jij aan de hand van de landelijke programmalijn aan de slag met digitaal burgerschap in jouw bibliotheek?

Wil je aan de slag met digitaal burgerschap in de bibliotheek? Dan kan deze e-learning je op weg helpen.

De e-learning neemt je stap voor stap mee door de informatie over de programmalijn digitaal burgerschap die wordt aangeboden op BNetwerk. Zo weet je zeker dat je kennis hebt genomen van alle waardevolle informatie om goed onderbouwd deel te kunnen nemen aan de programmalijn. Ook als je nog niet weet of je wilt aansluiten bij de programmalijn, biedt deze e-learning je praktische handvatten om aan de slag te gaan met digitaal burgerschap.

De programmalijn digitaal burgerschap is in opdracht van Stichting Pica ontwikkeld door de KB, in samenwerking met de VOB en de SPN. Deze programmalijn helpt bibliotheken om digitaal burgerschap te verankeren in hun programmering.

Voor wie

Deze e-learning is ontwikkeld voor alle bibliotheekmedewerkers die aan de slag willen met digitaal burgerschap of hier meer over willen weten. In het bijzonder is de e-learning geschikt om meer te weten over de landelijke programmalijn digitaal burgerschap en de bijbehorende financieringsmogelijkheden. Je kunt de e-learning volgen als je nog onbekend bent met programmalijn digitaal burgerschap, maar ook als je er al meer van weet. In dat geval kun je eenvoudig delen overslaan.

Deze e-learning is niet bedoeld om een laatste (technische en ethische) stand van zaken te geven over de thema’s met betrekking tot digitaal burgerschap. Wel zet de e-learning aan om verder na te denken over relevante vraagstukken en inspireren we je hoe je deze praktisch toe kunt passen in jouw bibliotheek.

Programma

De e-learning is als volgt opgebouwd:

  • Inleiding
  • Wat is digitaal burgerschap
  • Bouwstenen programmalijn:
  1.  Programmering
  2. Expertise 
  3. Communicatie
  4. Netwerk & Beleid (waaronder een introductie in impactstrategie)
  • Financieringsmogelijkheden

Tijdsinvestering

Het kost ongeveer 2 uur tijd om deze e-learning te volgen. 

Meer informatie

Voor meer informatie: educatie@cubiss.nl

Vraag hier de e-learning aan

Er wordt automatisch een mail gestuurd naar het e-mailadres dat je hieronder opgeeft. Mocht je die mail niet ontvangen, kijk dan in je spambox.

Mijn persoonsgegevens mogen behandeld worden conform de Privacyverklaring