Datum

Met frisse moed!

Het nieuwe schooljaar is deze week weer gestart. Voor veel kinderen en jongeren is dit weer een nieuwe frisse start, na een bijzonder schooljaar met lockdowns en andere coronamaatregelen. Het is in ieder geval fijn dat bibliotheken en scholen dit nieuwe schoollaar weer samen aan de slag kunnen om te werken een leesplezier, - bevordering en digitale geletterdheid. En wij ondersteunen daar als Cubiss graag bij!

Goodbye

Het nieuwe schooljaar betekent ook weer een frisse start voor Pascalle Haenen die per 6 september haar werkzaamheden als projectleider Jeugd en Onderwijs binnen het provinciale programma hervat. En daarmee draag ik, na acht maanden, het stokje dus terug aan haar over. Ik kijk terug op acht hele prettige maanden. Niet alleen hebben we binnen het netwerk weer veel inspirerende dingen gedaan en uitdagingen opgepakt waar ik met plezier op terugkijk (zoals Stamtafels, het symposium Kansenongelijkheid in de overgang van po naar vo, de nieuwe tranche BoekStartTrommels, de gezinsaanpak en natuurlijk de vele andere adviestrajecten). Ook vond ik het inspirerend om samen te werken met educatieprofessionals die in tijden van corona (incl. lockdown) flexibel en wendbaar waren en ondanks alle bijkomende uitdagingen nog steeds alles op alles zetten om ouders en kinderen van alle leeftijden te bereiken en te bedienen op leesplezier, - bevordering en digitale geletterdheid. Complimenten hiervoor! Ik wens mijn collega Pascalle veel geluk en succes toe. En jullie allemaal ontzettend bedankt voor de plezierige en leerzame samenwerking. Tot ziens!

Warme groet, Arabella Broers

Hello

Na acht maanden thuis zijn met de kindjes mag ik deze week weer aan de slag gaan bij Cubiss. Ik kijk met een goed gevoel terug op het verlof. Eerst een paar pittige maanden, met slapeloze nachten, reflux en krampen en het zoeken naar een nieuwe balans in het gezin. Daarna veel kunnen genieten van de fijne babytijd! Fien is een tevreden baby (helaas wel een kleine nachtbraker) en ze ontwikkelt zich goed. En ze is natuurlijk inmiddels lid van de bibliotheek! Boekjes van Dribbel zijn favoriet.

fotoFien.jpg

Ik dank Arabella voor het bewaken van het fort. Er is in mijn afwezigheid veel en goed werk verzet samen met de bibliotheken. Er liggen ook weer mooie dingen op de stapel om mee verder te gaan. Ik ga dan ook met frisse moed weer aan de slag!

Groeten, Pascalle

Naar overzicht Actueel en Blogs >>