Datum

Impact bij Bibliotheek Dommeldal

Impact is een veelgehoorde term, bijna een containerbegrip. Dat maakt het ook een lastige term, want wat is impact nu echt? Kort gezegd is het de verandering die je als persoon of organisatie teweegbrengt. 

Bibliotheken willen impact hebben op hun bezoekers en de samenleving, en dat vervolgens kunnen aantonen. Vanuit een behoefte om van toegevoegde waarde te zijn, maar ook om te kunnen verantwoorden aan de (gemeentelijke) subsidieverstrekker hoe de ontvangen gelden zinvol besteed zijn.

Logisch dus dat steeds meer bibliotheken aan de slag gaan met impactgericht werken. Zo ook Bibliotheek Dommeldal. Om het impactgericht werken en –denken in de organisatie een kickstart te geven, is er een werkgroep samengesteld die bestond uit Luc - directeur, Jan en Rita - managers en Nieke - adviseur bij Cubiss. De werkgroep had als taak het organiseren van een personeelsdag in het teken van impact. Deze dag heeft op 10 maart 2022 plaatsgevonden.

Tijdens het organiseren merkte de werkgroep dat er interesse was vanuit andere bibliotheken. "Ter inspiratie delen we daarom graag het dagprogramma, onze aanpak én de lessen die wij gedurende de voorbereiding en op de dag zelf geleerd hebben."

Je vindt de publicatie hier. Veel leesplezier en goede ideeën toegewenst!

Neem voor meer informatie contact op met Luc Pruijn, directeur Bibliotheek Dommeldal via l.pruijn@bibliotheekdommeldal.nl of 06-23 97 80 67.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>