02 augustus 2018

De Liedjeskast

Voor de Week van de Alfabetisering heeft Cubiss rondom het taalprogramma De Liedjeskast een ondersteuningspakket uitgewerkt voor de Limburgse bibliotheken, aan de hand van de wensen die door afgevaardigden van een drietal Limburgse bibliotheken in kaart zijn gebracht. 

Wat is De Liedjeskast?

De Liedjeskast is een vrolijk taalprogramma waarbij je zingend Nederlands leert samen met allerlei topartiesten, zoals Frans Duijts, Guus Meeuwis, Bennie Jolink en nog vele anderen. De Liedjeskast is opgezet door Taaldocent Marjan Suilen in samenwerking met muzikant Gé Reinders. Het is voor iedereen die moeite heeft met het leren en vooral het onthouden van taalregels, denk aan NT2 groep, laagopgeleide en laaggeletterde volwassenen. 

De Liedjeskast is het middel om tijdens de Week van de Alfabetisering in te zetten om laaggeletterden te bereiken en om professionals bewust te maken van laaggeletterdheid. Het programma kan geheel of gedeeltelijk door een veel grotere groep worden gebruikt. Ook buiten de Week van de Alfabetisering.

De bibliotheken kunnen drie activiteiten van De Liedjeskast inzetten: De LiedjeskastQuiz, Het LiedjeskastDictee en De Taallunch. Met behulp van de quiz en het dictee maken mensen op een leuke en vooral muzikale manier kennis met de taalregels. De Taallunch met Taalquiz maakt professionals bekend met laaggeletterdheid en het herkennen ervan. 

Cubiss heeft in samenspraak met de Vereniging Limburgse Bibliotheken (VLB) en in opdracht van de Provincie Limburg een Liedjeskast-ondersteuningspakket gemaakt voor de Limburgse bibliotheken. 

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.