23 september 2020

Cubiss doet mee aan MediaMasters 

Maak een podcast met een handig stappenplan

Cubiss werkt dit schooljaar mee aan MediaMasters. Een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Het spel wordt online gespeeld in de Week van de Mediawijsheid van 5 t/m 13 november.

Cubiss zorgt dit jaar voor een aanvullende opdracht over podcasten. Leerlingen worden uitgedaagd om luisteraars mee te nemen in een mooi verhaal of interview over online vriendschap. Wanneer vertrouw je iemand? Wat kan wel en niet niet online? Zijn online vrienden 'echte' vrienden? Aan de hand van een stappenplan maken leerlingen hun eigen podcast en verdienen ze extra bits voor MediaMasters. 

Lees meer over de podcastopdracht van Cubiss 

MediaRapport

De klas die tijdens de landelijke wedstrijd de meeste bits heeft gescoord, mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen en wint een mooie prijs. Ook krijgt iedere klas een MediaRapport. Daarin zie je welke resultaten de klas behaald heeft voor thema’s binnen het domein digitale geletterdheid. Zo weet de school direct welke onderwerpen extra aandacht nodig hebben. Doen de basisscholen uit jouw werkgebied al mee? Kijk snel op mediamasters.nl