06 november 2018

Circus Cubiss was in de stad!

Circus Cubiss

Op 18 oktober presenteerde Cubiss ‘Een leven lang jongleren’. Een uniek programma voor alle maatschappelijke, culturele en onderwijsinstellingen die meer willen samenwerken. Wat moet je doen om succesvol samen te werken? En wat vooral niet? De beste lessen leer je uit de praktijk.

Deze netwerkbijeenkomst vond plaats op een heel speciale plek: het terrein van Festival Circolo in Tilburg. Want als er één plek is waar samengewerkt wordt, dan is het bij het circus.

 Heb je het gemist of wil je nog eens nagenieten? Klik dan hier.

 

“Festival Circolo was de perfecte locatie! Het mooie Leypark in herfstkleuren, aangevuld met circustenten, een gezellig muziekje en sfeervolle horeca. Echt even helemaal weg van systeemplafonds, flexwerkplekken en notulen.”

Muzikanten begeleiden onze gasten naar de circustent. De gedeputeerden van provincie Limburg en Brabant droegen hun steentje bij in de gesprekken. Ook de programmaleiders werden geïnterviewd en gingen in gesprek met het publiek.

Vier inspirerende showcases uit Limburg, Noord-Brabant en de rest van Nederland werden gepresenteerd. Voorbeelden waarbij de samenwerking met onverwachte partners tot verrassende resultaten heeft geleid. Na de pauze stonden alle sprekers op het podium. Onder (spontane) leiding van Hans Teunissen gingen de sprekers met het publiek in gesprek. Bekijk hier ter inspiratie samenwerkingsprojecten! 

Eric Kessels: Sociale Cohesie in de wijk op een hoger niveau krijgen! 

 

Joren van der Sande: Statushouders integreren en participeren door middel van vrijwilligerswerk .

 

Nienke Heerius van MOOVE Oosterhout en Marieke Kuil van Theek 5:  Hoe kunnen we wijkbewoners activeren om deel te nemen aan activiteiten in de wijk?

 

Rob Hofkamp: Hoe kunnen we leerlingen bewust maken van wat zorg is?

Het Circus Cubiss programma werd afgewisseld met entertainment in circus-sferen.

“Waar Koek en Trommel op muzikale en komische wijze de zaal meenam in de verschillende cases, deed de Tea Time-Company met hun stick-stok acts iedereen vol verwondering op het puntje van hun stoel zitten. “

De dag werd afgesloten met een bevlogen optreden van Frank Lammers.

“Als je wilt samenwerken, vraag het en ga praten. Niet over targets of economisch gewin maar ga het gesprek aan. Luister aandachtig en oprecht, dus weg met de mobiele telefoon zodat je weer echt in contact komt met elkaar.''

Meer weten?
Neem contact op met: