03
juni
2024
maandag 03 juni 2024 / 19:15 tot 20:45 , Bibliotheek De Domijnen Sittard

Workshop – Er zit muziek in mijn boek

Voorlezen is een feestje! Zeker met de muzikale handvatten die je krijgt aangereikt tijdens de interactieve workshop Er zit muziek in mijn boek op maandag 3 juni. In deze praktische sessie met Félice van der Sande van Het Muziekkwartier worden voorlezen en muziek bij elkaar gebracht. Dat is een krachtige combinatie, omdat het de taal-en spraakontwikkeling verder versterkt. Met liedjes worden prenten tot leven gebracht, wordt de fantasie verder aangesproken en is herhaling een heel natuurlijk gegeven.

Er zit muziek in mijn boek gaat ook over muzikale snacks, mondmotoriek, kiekeboe spelen, ontdekken en veel humor. Er ontstaat een dynamiek door deze manier van voorlezen bij de kinderen en de voorlezer. Inspiratie voor de allerkleinsten tot extra uitdaging en verdieping voor de oudere kinderen. De workshop is praktisch van aard: er worden voorbeelden gegeven en samen ontdekken de deelnemers hoe ze deze creatieve muzikale manier van spelen met prentenboeken zelf kunnen toepassen. En als vanzelf komt de theorie aan bod waarom het een fijne en krachtige wijze is om muziek en voorlezen samen te brengen. Doel is om vol inspiratie en met een grote glimlach de workshop te eindigen!

Doelgroep

Deze workshop is speciaal bedoeld voor voorleesconsulenten in de kinderopvang en de pedagogisch medewerkers in hun netwerk. Voel je dus vrij om samenwerkingspartners uit de kinderopvang uit te nodigen.

Programma

Deze workshop op maandag 3 juni duurt van 19.15 tot 20.45 uur. Vanaf 19.00 uur zijn de deuren voor inloop geopend.

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier tot uiterlijk 22 mei. Er is plek voor maximaal 25 deelnemers.

Heb je vooraf vragen? Laat het weten!

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Bibliotheek De Domijnen

Ligne 2

6131 MT Sittard