07 mei 2020

Vakantielezen

Aanbod Cubiss

Vakantielezen is een prachtig programma voor het tegengaan van de zomerdip. Met Vakantielezen vergroten we het vakantieleesplezier van veel kinderen. En dat is meer dan welkom in deze heftige tijd van de coronacrisis!

Verschillende bibliotheken geven met een eigen programma invulling aan Vakantielezen. Stichting Lezen en De Versterking bieden sinds enkele jaren een gesubsidieerd traject aan voor bibliotheken en scholen in krimp- of anticipeerregio's. Helaas geldt deze regeling niet voor Brabantse bibliotheken en scholen, omdat de provincie Noord-Brabant niet tot deze regio's behoort. Cubiss biedt daarom extra ondersteuning. 

Onlangs heeft Cubiss de Brabantse bibliotheken een aanbod gedaan voor drukwerk voor Vakantielezen (laten drukken van het Vakantie-doe-boekje en de leeslijst). Cubiss biedt vanuit het Netwerkproject Innovatie van de Educatieve Functie bibliotheken hierbij de eerste drie sets (300 stuks) kosteloos aan. Met dit aanbod kunnen bibliotheken een eigen aanbod Vakantielezen samenstellen of het eigen aanbod aanvullen. Veel bibliotheken hebben inmiddels gereageerd en zeker 6.500 leerlingen zullen het Vakantielezen-doe-boekje ontvangen.

Meer informatie vind je via https://www.leesplan.nl/nl/basisonderwijs/praktische-tips of neem contact op met José Peijen.

Meer weten?
Neem contact op met: