08 juli 2019

De Schoolschrijver 2019

Limburgse en Brabantse basisscholen gingen aan de slag!

Wat is er leuker dan een échte kinderboekenschrijver in de klas? Vanuit het landelijke project De Schoolschrijver wordt een bekende kinderboekenschrijver voor een half jaar verbonden aan een (meestal) taalzwakke basisschool. Na de officiële opening van het Schoolschrijver-seizoen in Limburg en in Brabant, zijn de schoolschrijvers en de kinderen samen aan de slag gegaan.

De schrijver gaf elke week aan drie vaste klassen les, en alle andere klassen van de school, leerkrachten en ouders kregen ook een keer een bezoek. De Schoolschrijver zette de allerbeste kinderboekenauteurs in om leerlingen op basisscholen taalsterk en daarmee klaar voor de toekomst te maken. Vanaf januari zijn er landelijk 43 schoolschrijvers aan de slag gegaan op 50 basisscholen, waaronder drie Limburgse en zes Brabantse basisscholen!

Limburg

In Limburg kregen dit seizoen 3 basisscholen bezoek van Schoolschrijver Li Lefébure, BS De Weiert in Arcen, BS 't Kapelke in Lomm en BS Emile Wesly in Maastricht.  Bij de school in Meerssen, waar ze vorig jaar actief was als Schoolschrijver, werd de wekelijkse komst van Li als een hoogtepunt gezien door de kinderen. Ze was enorm populair. "Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om taalsterk te zijn."
De kinderen hebben genoten van haar komst: 'Li was super enthousiast, de kinderen misten haar als ze er niet was en de leerkrachten hebben veel nieuwe ideeën en handvatten gekregen.' Aldus Margo Verlinden, leesconsulent bij bibliotheek Venlo.

Verder lezen:
Lees de blog van Sanne van Heijst over de schoolschrijver 2018.
Lees in het interview hoe Li Lefébure haar liefde voor taal deelt met basisschoolkids.
Lees het bericht van schoolschrijver Li Lefébure.
De Limburger nam een kijkje tijdens een les en schreef een leuk verslag.

  • schoolschrijver feest Limbirg 2019.jpgDe officiële opening van het Schoolschrijverseizoen in Limburg was donderdagmiddag 24 januari bij BS Emile Wesly in Maastricht. De overige twee scholen kondigden de komst van de schoolschrijver aan met brieven. De leerkracht leest elke dag, vijf dagen lang, een brief voor van Raaf en Papegaai. Elke dag wordt er iets meer bekend van wat er staat te gebeuren. Bij de brieven horen natuurlijk ook boeken. Zo wordt de spanning opgebouwd tot de komst van schrijfster Li Lefébure.

Brabant

In Brabant deden 6 scholen mee:

  • OBS Panta Rhei Tilburg - Schoolschrijver: Jorgen Hofmans
  • Basisschool Don Sarto Tilburg - Schoolschrijver: Eus Roovers
  • De Lochtenbergh Tilburg - Schoolschrijver: Eus Roovers
  • De Vlechter Vlijmen - Schoolschrijver: Marlies Slegers
  • Saltoschool Louis Buelens Eindhoven - Schoolschrijver: Marc ter Horst
  • Kindcentrum Mozaïek Helmond - Schoolschrijver: Anja Vereijken

De officiële opening van het Schoolschrijverseizoen in Brabant was op 29 januari bij Kindcentrum Mozaïek in Helmond (08:30 - 09:15 uur). Dit in samenwerking met Bibliotheek Helmond-Peel.

Ook kennismaken met De Schoolschrijver?

Vanuit Cubiss maakt collega Sanne van Heijst zich hard voor een Schoolschrijver in de Limburgse en Brabantse klassen. De Schoolschrijver is er voor alle basisscholen die hun leerlingen meer leesplezier willen geven en hun schrijfonderwijs willen verdiepen. Ben je ook geïnteresseerd in een Schoolschrijver op jouw basisschool? Neem contact op met Sanne van Heijst. Of kijk voor meer informatie op de website van De Schoolschrijver. #schoolschrijver   #leesplezier

Twitter: @DeSchoolschrijver

Meer weten?
Neem contact op met: