03 november 2021

De bakken worden laag!

We hebben vorig jaar een pilot uitgevoerd op een deel van de Brabantse routes waarbij we lagere bakken inzetten. De bibliotheken en chauffeurs reageerden tevreden: lage bakken zijn minder zwaar en handzamer. De chauffeurs kunnen beter uitsorteren. Hierdoor is er minder handelingstijd nodig dus minder creditverbruik voor bibliotheken. Belangrijk daarnaast is de gezondheid van onze chauffeurs én de bibliotheekmedewerkers!
Een win-win-situatie. Vandaar dat besloten is om alle huidige bakken te vervangen door lage bakken.

De Grote Wisseltruuk!

Vanaf eind oktober 2021 gaan we alle bakken vervangen door lage bakken.
Zorg dat de huidige bakken centraal bij elkaar staan. Je kunt ze gewoon vullen met de materialen die verplaatst moeten worden. Heb je nog ergens lege bakken staan? Zet die ook klaar.

Wij rijden de komende weken met twee bussen. We brengen en halen alle materialen en vervangen meteen de huidige bakken.

Ervaring chauffeur

Camiel en bakken.jpgWe vroegen chauffeur Camiel van de Brand naar zijn ervaringen. “Ik ben er heel blij mee. De lage bakjes zijn beter voor de rug van de chauffeur. Ze zijn minder zwaar dus dat is minder belastend.” 
In het werkgebied waar Camiel rijdt, zijn al bakken omgeruild. “Ook de bibliotheken vinden het prettig. Het zijn toch meestal dames die met de bakken sjouwen. En sommigen vonden het gewicht van die grote bakken wel heel erg zwaar.”
Camiel heeft nog een tip voor de bibliotheken: “De lagere bakken kun je 8 bakken hoog stapelen. Dan past het in één keer op de steekwagen en dat is weer makkelijker voor de chauffeur. En de bibliotheken kunnen nog steeds al hun materialen kwijt in de lage bakken.”

Camiel is tevreden: ”De bibliotheken doen het goed. Het is prettig om naar de bieb te gaan, vooral als ik een overheerlijk kopje koffie krijg of iemand een praatje maakt; ik zit tenslotte heel de dag alleen in de bus. Tot gauw!"

Vragen?

Al je vragen kun je stellen aan de chauffeurs. Uiteraard zijn Stefan Gallé en coördinator logistiek Geert Welten ook bereikbaar.

 

 

Meer weten?
Neem contact op met: