16 december 2020

Cadeautjes!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, donderdag 17 december is mijn laatste werkdag bij Cubiss. Ik kijk zoals iedereen terug op een jaar waarin veel anders was. Een jaar dat enerzijds is omgevlogen en anderzijds (om welbekende redenen) nog sneller voorbij had mogen gaan. En nu is de decembermaand in volle gang. Met twee kleine kinderen in huis draait december om cadeautjes. De Sint is nog niet goed en wel vertrokken of ik hoor “mama, wanneer is het kerstmis? Want. dan. krijgen we….cadeautjes!”

In een jaar waarin veel anders was ben ik cadeautjes nog meer gaan waarderen. Niet vanwege het uitwisselen van spullen, maar om de aandacht, de verrassing en de waardering die erin zit. Iets kleins en simpels is vaak nog het leukst.

Afgelopen jaar heb ik van de bibliotheken en Cubiss ook veel cadeautjes mogen ontvangen. Een warm welkom, leuke mails en post, fijne gesprekken en van mijn lieve collega’s een smurfenvlaai op mijn verjaardag (een wat?! ja, moet je echt een keer doen!).

Ik heb veel betrokken mensen leren kennen die iets voor anderen willen betekenen. Mensen die de schouders eronder zetten om er iets van te maken. We hebben elkaar ook steeds beter online weten te vinden en samen goede Stamtafels en bijeenkomsten neergezet. De Stamtafel XXL was een echte knaller! De BoekStartTrommels worden positief ontvangen en worden door bibliotheken op allerlei creatieve manieren bij gezinnen gebracht. Volgend jaar komt weer een vervolg (let op de nieuwsberichten). Ik ben trots op wat met z’n allen in korte tijd hebben geleerd en gedaan. Dankjewel allemaal!

De feestdagen komen eraan. Ik verheug me op de twinkel in de ogen van de kinderen en de zelfgemaakte appeltaart uit de oven. Het nieuwe jaar zal hoe dan ook bijzonder gaan beginnen. Ik wens jullie veel succes met nieuwe uitdagingen en ik hoop dat er mooie cadeautjes en verrassingen op jullie pad gaan komen. Een tip, Cubiss heeft nu al vanalles voor jullie in petto ;-)

Voor vragen kunnen jullie vanaf januari bij Arabella Broers of Ivette Sprooten terecht.