04 oktober 2017

Wie wordt 'Brabantse Bibliotheekvrijwilliger van het Jaar'?

Op donderdag 14 december vindt voor het eerst de verkiezing ‘Vrijwilliger van het Jaar’ plaats. Bibliotheken kunnen vanaf nu hun vrijwilligers en/of vrijwilligersprojecten aanmelden. Wie verdient het om eens in de schijnwerpers te staan?

Vrijwilligers leveren een waardevolle bijdrage aan het bibliotheekwerk. Om de waardering daarvoor zichtbaar te maken en de vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten, organiseert Cubiss Brabant voor het eerst de verkiezing ‘Vrijwilliger van het Jaar’. Er zijn twee categorieën:

  • Vrijwilliger van het Jaar
  • Vrijwilligersproject van het Jaar

Brabantse bibliotheken kunnen een vrijwilliger nomineren die volgens hen in aanmerking komt voor deze eervolle verkiezing. Bijvoorbeeld de vrijwilliger die al jaren een grote en onmisbare inzet toont, de vrijwilliger die leuke nieuwe initiatieven neemt, de vrijwilliger die een voorbeeld is als het gaat om samenwerking of de vrijwilliger die bijdraagt aan innovatie in de bibliotheek. Daarnaast mogen bibliotheken een aansprekend en innovatief project voordragen dat voor of door vrijwilligers is ontwikkeld.

Voordragen

Wil je een vrijwilliger en/of project voordragen? Stuur dan uiterlijk vrijdag 14 november een mail aan Hans Klink met de nodige info en een (korte) toelichting waarom je juist deze vrijwilliger en/of dit project aandraagt. Uit alle ingezonden vrijwilligersprojecten nomineert Bieb Lab Brabant 3 projecten.

Feestelijke finale 14 december

Op donderdag 14 december vindt de verkiezing plaats. Een onafhankelijke en deskundige jury kiest uit alle voorgedragen vrijwilligers de Brabantse Vrijwilliger van het Jaar 2017. Tijdens de bijeenkomst mogen de drie genomineerde bibliotheken hun project pitchen, waarna alle aanwezigen hun stem op een van de drie projecten mogen uitbrengen en duidelijk wordt welke inzending wordt gekroond tot het Brabantse Vrijwilligersproject van het Jaar 2017. Uiteraard zorgt Cubiss ervoor dat het een feestelijke bijeenkomst wordt, waarbij de vrijwilligers écht in het zonnetje worden gezet. Meer informatie over locatie, exacte programma en aanmelden voor deze finale volgt te zijner tijd. Houd de middag (vanaf 14.00 uur) wel alvast vrij in je agenda!

Meer weten?
Neem contact op met: