Datum

Terugblik: AI-maand bij SCHUNCK

Met ruim 400 bezoekers en uitverkochte jeugdactiviteiten kijkt SCHUNCK terug op een mooie editie van de AI-Parade. Het was een veelzijdig programma, met een lezing van Bas Haring over hoe een computer nou eigenlijk werkt en of kunstmatige intelligentie eng is. De documentaire "Coded Bias’ werd vertoond en aansluitend was er een paneldiscussie over algoritmes en ethiek met Raenys Martis (BLM Parkstad), Renske Leijten (SP) en Kathleen Gabriels (Maastricht University). Zeer de moeite waard!  

Kloemele  met robots was een hit en er werd ook gretig gebruik gemaakt van de algoritme-generator in de hal van de bieb, waar bezoekers een gepersonaliseerd recept konden krijgen na het beantwoorden van een aantal vragen. Deze kleurrijke kar die door Huis73 gemaakt is in het kader van de proeftuin digitaal burgerschap staat nu in de Neude bieb, ook weer ter ere van de AI-Parade.

Ook Brightlands en Cubiss waren betrokken bij de AI-Parade. Zo heeft Cubiss in alle vestigingen van SCHUNCK de workshop 'Leven met algoritmen' gegeven en konden bezoekers in de Glass Room meer leren over hun online identiteit. Eén van de reacties na de workshop: "Dankzij deze workshop heb ik een idee gekregen wat algoritmes zijn. Ik ga er met mijn dochter verder over praten!" 

Leerlingen van het vo onderzochten hoe afhankelijk ze zijn van hun mobiele telefoon en of ze hier graag iets aan willen veranderen, #Whatthefuturewants.

We mogen met z'n allen trots zijn op deze mooie en interessante AI-maand in Heerlen en hopen dat dit niet het einde, maar juist het begin is van aandacht voor digitaal burgerschap in de bibliotheek! 

Naar overzicht Actueel en Blogs >>