Datum

Studiekring ook in jouw bibliotheek?

Er zijn 110 studiekringen actief in Nederland. Binnenkort ook in jouw Bibliotheek?

Een studiekring is een vaste groep van tussen de 10 en 20 senioren, die soms eens per week maar meestal om de veertien dagen bij elkaar komt. Elke bijeenkomst duurt zo’n twee uur en start doorgaans met een “rondje actualiteiten”. Wat heeft iedere deelnemer geraakt in de afgelopen periode? Vervolgens presenteert een van de studiekringleden een onderwerp, daarna is er tijd voor discussie en/of een vragenronde. Studiekringen functioneren zelfstandig en hebben ieder een eigen ‘sfeer’. De gemene deler? Samen iets nieuws ontdekken, gezelligheid en het houdt je bij de tijd!

“De studiekringen50plus zijn voor BiblioPlus een belangrijke en waardevolle aanvulling op ons activiteitenprogramma. Ze sluiten perfect aan bij onze missie om mensen te helpen zich een leven lang te blijven ontwikkelen. Deelname aan een studiekring betekent voor de deelnemers dat zij nieuwe kennis opdoen en eigen kennis en inzichten kunnen delen met andere ‘nieuwsgierige’ mensen. Een nieuw netwerk opbouwen en voor wie dat wil, is er de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden (zoals presenteren of het gebruik van PowerPoint) aan te leren. Ik vind de studiekringen een fantastische activiteit om de grijze cellen op een leuke manier aan het werk te houden!”
Aldus Wilma Lems van BiblioPlus.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden in jouw Bibliotheek?
Kijk hier voor meer informatie over hoe je studiekringen kunt starten, of informeer bij Mirjan Albers, adviseur bij Cubiss. 

 

Naar overzicht Actueel en Blogs >>