Datum

Rap it up! van start in Tilburg West

Rap-workshops voor jongeren

In samenwerking met jongerenwerk R-newt en rappers Joel Domingos en Dave Budha is Cubiss in Tilburg gestart met een serie rap-workshops voor jongeren. Onder de noemer Rap it up! krijgen jongeren 5 keer les van een echte rapper. Ze schrijven hun eigen teksten en duiken daarna gelijk de studio in om er een beat onder te zetten. 

De eerste serie is reeds gestart in Tilburg West, later volgen nog Oud Noord, Noord, Hilvarenbeek en waarschijnlijk de Reeshof. Deze samenwerking is onderdeel van het provinciaal gesubsidieerde programma Versterken taalvaardigheid en richt zich op jongeren van 11 tot 18 jaar. 

“Rap spreekt deze jongeren ontzettend aan, dus les krijgen van een echte rapper vinden ze erg leuk. En ongemerkt zijn ze ruim anderhalf uur bezig met taal.” legt Katia van Bommel, adviseur bij Cubiss uit. “We hopen natuurlijk dat ze na de vijf lessen door blijven gaan met het schrijven van hun eigen teksten.”

Deze serie workshops is een pilot waarin meerdere variabelen getest worden. Bijvoorbeeld of het animo van de jongeren groter of kleiner is bij een lokaal rolmodel (Joel Domingos) of juist bij een rapper met landelijke bekendheid (Dave Budha). En door Hilvarenbeek ook mee te nemen, krijgen we een idee of er in een dorp evenveel animo is als in de stadswijken. 

Wil jij workshops inzetten? Klik hier voor de blauwdruk vol tips en laat je inspireren door het filmpje van één van de deelnemers.

Naar overzicht Actueel en Blogs >>