Datum

Samen aan de slag met mediawijsheid in het mbo

Nieuwe publicatie: Leven lang mediawijs

Het mbo heeft als uitdaging om jongeren op te leiden voor een toekomst waarin onzekerheid de enige zekerheid is. Zij worden daarom voldoende toegerust met beroepsspecifieke en algemene kwalificaties. Maar hoe zit het met gebruik van (sociale) media?

Het is namelijk cruciaal dat we jongeren ook leren om te gaan met de kansen en risico’s die het internet biedt. En juist op dat gebied, mediawijsheid in het onderwijs, is volgens ons nog een wereld te winnen. In deze nieuwe brochure ontdekken mbo-docenten de wereld van mediawijsheid en krijgen zij een inkijkje in hoe ze met jongeren samen aan de slag kunnen gaan met mediawijsheid. Ook wordt antwoord gegeven op de vraag op welke manier je mediawijsheid bespreekbaar kunt maken in de klas. Kortom een must read voor iedereen die werkzaam is in het mbo.

Doorgaande lijn mediawijsheid
De nieuwe brochure maakt onderdeel uit van de doorgaande lijn mediawijsheid die Cubiss in opdracht van de Provincie Noord-Brabant ontwikkelt. In deze lijn zijn reeds 3 publicaties verschenen die de verschillende doelgroepen en hun begeleiders helpen om in de mediarijke samenleving hun weg te vinden. De publicaties staan vol met praktische tips, voorbeelden en weetjes rondom mediawijsheid.

Download de brochure hier.

 

 

Naar overzicht Actueel en Blogs >>