21 oktober 2019

Een beestachtig voorleesfeest...met Moppereend!

Voordat je het weet, staat de zeventiende editie van De Nationale Voorleesdagen alweer voor de deur. Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 stimuleren we tijdens deze dagen nog eens extra het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. En het belooft een beestachtig voorleesfeest te worden. Maar wordt het ook zo'n feest voor Moppereend?

Belang van voorlezen

Uit onderzoek blijkt dat voorlezen aan kinderen heel belangrijk is. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt de spraak- en taalontwikkeling, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun sociaal-emotionele vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt kinderen heel veel (leer-)plezier!  

Voorleespakket Nationale Voorleesdagen

Cubiss ontwikkelt al een aantal jaren een mooi voorleespakket om van De Nationale Voorleesdagen een vrolijk voorleesfeest te maken. Zo ook dit jaar! Het prentenboek van het Jaar 2020 staat hierbij centraal: Moppereend (Lemniscaat, auteur: Joyce Dunbar). Het voorleespakket is speciaal gemaakt voor bibliotheken die peutergroepen willen ontvangen. 

Moppereend 2020.jpg

Moppereend

Het verhaal over deze mopperende eend die denkt dat niemand met haar wil spelen, is grappig maar ook herkenbaar voor jonge kinderen. Iedereen heeft tenslotte zijn of haar dag wel eens niet... Gelukkig wacht er op het einde een prachtige regenboog waardoor iedereen is vergeten dat de dag eigenlijk niet zo leuk begon. 

Met een prachtige handpop, herkenbare elementen uit het verhaal –zoals de wolk die steeds groter wordt– en de handleiding uit het voorleespakket, breng je het verhaal écht tot leven. Zo maak je van het bibliotheekbezoek een belevenis die niet snel vergeten zal worden. Het weggeefboekje met zowel spelletjes voor de kinderen als informatie voor de ouders, draagt hier ook aan bij.  

Vóór de kerst in huis?

Wil je meer weten over het voorleespakket? Vóór de kerst dit pakket in huis? Lees gauw verder en bestel hier! >>

 

#prentenboek  #voorleesdagen  #moppereend  #megantisch

Meer weten?
Neem contact op met: