Datum

Maart is AI-maand in Heerlen

We komen dagelijks in aanraking met algoritmes, maar niet iedereen is zich daar bewust van. Algoritmes bepalen wat jij leest op internet, welke series voor jou aanbevolen worden op Netflix en welk filmpje alweer klaarstaat op je TikTok. Moeten we ons zorgen maken? Maken deze algoritmes ons verslaafd? Of zorgen algoritmes er juist voor dat we efficienter en sneller kunnen werken in de toekomst, door bijvoorbeeld medische diagnoses te ondersteunen? Tijdens de AI-Parade krijg je de kans om meer te leren en mee te praten over deze ontwikkelingen. 

Samen met mijn Cubiss-collega's Loes Steens en Renée de Kruif verzorgen wij een aantal workshops over Leven met algoritmes. Daarnaast heeft Cubiss de Glass Room expositie mogelijk gemaakt en uitgebreid met de expo What the future wants, die ook te zien zal zijn tijdens de AI-parade. Net zoals de Verse Algoritmes Generator, die een recept op maat voor je maakt. 

Op 6 maart is er op de Brightlands Smart Services Campus een speciaal programma voor het vo. Met onder andere een presentatie van filosoof Bas Haring, schrijver van het boek 'Kunstmatige intelligentie is niet eng'.

Benieuwd wat er nog meer te doen is in de maand maart? Bekijk hier het volledige programma bij SCHUNCK.

Laat je verrassen door wat AI is, wat kunstmatige intelligentie kan en wat het voor invloed heeft op het dagelijks leven. 

Naar overzicht Actueel en Blogs >>