WerkBezoek

Het project Aantrekkelijk Werkgeverschap geeft een extra impuls aan het (samen) werken aan de toekomstbestendige, robuuste bibliotheek in Brabant. Een van de thema’s in dit project is WerkBezoek.

Wat is een WerkBezoek? 

Met een WerkBezoek loop je een dag mee met een collega uit de branche. Als bezoeker loop je mee met alle werkzaamheden en krijg je een goed beeld van de functie en wat daarbij komt kijken. Als ontvanger laat je zien wat jouw functie inhoudt en maak je slim gebruik van de extra handen en hersens. Samen breiden jullie je persoonlijke netwerk uit. Wanneer, wat, hoe lang precies en welke activiteiten: dat spreek je samen af nadat de match op hoofdlijnen is gemaakt. Bibliotheekmedewerkers kunnen vanaf 22 augustus in een online community op bieb-to-bieb een oproep plaatsen als bezoeker of ontvanger van een WerkBezoek. 

Voordelen van een WerkBezoek

Het WerkBezoek is een laagdrempelige manier om te werken aan persoonlijke ontwikkeling en loopbaan. Dit is waar medewerkers van bibliotheken en MFO’s behoefte aan hebben, blijkt uit interviews en werksessies. Ontwikkeling en groei zijn een belangrijk aspecten, geven medewerkers aan. Aan de andere kant hebben de meeste medewerkers niet een bepaald carrièredoel voor ogen. Ook ontbreekt soms een netwerk, waardoor de bubbel waarbinnen men zich kan ontwikkelen vrij klein is. Een WerkBezoek doorbreekt deze bubbel en laat medewerkers verkennen wat er in de branche aan werkaanbod is.   

Naast voordelen voor de individuele medewerker, is WerkBezoek ook nuttig voor de bibliotheeksector en de organisaties daarin. De arbeidsmarkt verandert in toenemende mate. Functies veranderen, het aanbod van werkenden verandert en de dynamiek neemt toe. Ontwikkelen is een noodzaak geworden. WerkBezoek helpt mee om vanuit een traditionele werkcultuur naar een meer eigentijdse werkcultuur te komen. Met ruimte voor doorlopende ontwikkeling en meer eigen regie en verantwoordelijkheid voor je loopbaan.   

Hoe wordt WerkBezoek mogelijk gemaakt en onder de aandacht gebracht? 

Vanuit het project Aantrekkelijk Werkgeverschap jagen we WerkBezoek aan:  

  • Op 22 augustus lanceren we een online community over persoonlijke ontwikkeling voor Brabantse medewerkers, waarin WerkBezoek een onderdeel is.  
  • We promoten WerkBezoek door enkele WerkBezoeken uit te lichten.  
  • Waar nodig helpt een Cubiss moderator of coach de medewerkers om de match te maken. 
  • We maken een toolkit met bijvoorbeeld een intakeformulier en evaluatieformulier. Hiermee ligt in elk WerkBezoek de aandacht op de gewenst ontwikkeling/ontwikkelvraag. 
  • We organiseren verschillende cursussen en workshops met de focus op loopbaanverkenning. Dit kan deelnemers aan WerkBezoek ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. We organiseren trainingen en cursussen op het gebied van: Onboarding, Oplossingsgericht werken, Exploreren van loopbaanopties, Projectmatig creëren en Loopbaanverkenning Elke Brabantse bibliotheek kan vanuit het project Aantrekkelijk Werkgeverschap één deelnemer kosteloos laten deelnemen per training. 

Looptijd 

In juni, juli en augustus 2024 zorgen we voor inhoud in de community, een toolkit en een planning voor alle activiteiten. De lancering van de community is op 22 augustus. Meelopen is mogelijk in september, oktober en november 2024. De evaluatie is in de eerste week december 2024.  We kijken daarbij ook naar een mogelijk vervolg.  

Meer informatie

Je kunt met al je vragen terecht bij Margriet Sanders (projectleider Aantrekkelijk Werkgeverschap) en Lonneke Jans (projectmedewerker WerkBezoek).