Oplossingen

Workshop 'Herken uw doelgroep laaggeletterden'

Voor de meeste mensen is het invullen van een formulier of het lezen van een routeplanner geen enkel probleem. Maar niet iedereen vindt dit een makkelijk opgave. Eén op de negen mensen in onze samenleving is laaggeletterd en heeft moeite met lezen en schrijven. Mensen hebben er mee leren leven en weten het vaak goed te verbergen. Dat maakt het opsporen en bestrijden van laaggeletterdheid lastig.

Maak kennis met de problematiek

In een workshop van 2 uur geeft een adviseur van Cubiss een eerste kennismaking met het thema laaggeletterdheid. Zo gaan we in op de omvang van het probleem, de risicogroepen en signalen die op laaggeletterdheid kunnen duiden. Bij de bijeenkomst kan een taalambassadeur worden uitgenodigd, die zijn of haar persoonlijke verhaal deelt.

De bijeenkomst wordt altijd aangepast op de aanwezige doelgroep. Er kan bijvoorbeeld speciale aandacht geschonken worden aan laaggeletterdheid en gezondheidsvaardigheden, of de gevolgen van laaggeletterdheid voor uw bedrijf. Een bijeenkomst over laaggeletterdheid én digivaardigheden behoort ook tot de mogelijkheden.

Praktische informatie

Doelgroep: Professionals die regelmatig contact hebben met laaggeletterde mensen.
Duur: 2 uur
Kosten: Elke Limburgse bibliotheek krijgt tenminste één training vergoed vanuit het Limburgse programma. Overige aanvragen worden per bibliotheek bekeken.

 

Meer informatie?

Vragen over de training? Of de training afnemen? Neem contact op met Ivette Sprooten


<< Terug naar overzicht trainingen laaggeletterdheid