Workshop helder schrijven

In de workshop helder schrijven leer je waarom het belangrijk is om zo te communiceren zodat je lezer je begrijpt. Je krijgt informatie over schrijf- en leesniveaus, over opzet en structuur van teksten en je gaat zelf aan de slag.

Met deze workshop ga je aan de slag met helder schrijven. Hierbij ligt de nadruk op taalniveau B1. B1 is het niveau dat de meeste mensen willen en kunnen lezen. Indien gewenst duiken we ook in het taalniveau van laagtaalvaardige mensen. Voorbeelden van teksten en websites die begrijpelijk zijn worden tijdens de workshop besproken. Net als voorbeelden van hoe het niet moet. Ook teksten van de eigen organisatie nemen we mee in de workshop. Met alle tips die je krijgt weet je hoe je zelf helder en concreet kunt schrijven en communiceren. 

De workshop is met name geschikt voor bedrijven, organisaties en bibliotheken die communiceren met een (vooral) laagtaalvaardige doelgroep. Intern en extern! Denk ook aan juridische, medische en financiële instellingen.

Praktische informatie

Doelgroep: medewerkers interne en/of externe communicatie
Duur: 3 uur

Kosten: Elke Brabantse bibliotheek krijgt tenminste één training vergoed vanuit het Brabantse programma. Overige aanvragen worden per bibliotheek bekeken.

Voor Limburgse en Utrechtse bibliotheken is de workshop op aanvraag.

Meer informatie?

Inhoudelijke vragen over de training? Neem contact op met Milja de Vries.


<< Terug naar totaaloverzicht trainingen laaggeletterdheid

Meer weten?
Neem contact op met: