14 april 2020
/
Overige

Thema lees- en luistertips

Maak lezen leuk door geliefde thema's

Wat doe je als de voetbal even niet doorgaat? Of je niet naar de scouting kan? Dan haal je verhalen over deze thema's in huis. En dat is precies wat je met de lees- en luistertips op thema doet. Deze tips helpen op weg in het (momenteel) gratis leesaanbod. 

De lees- en luistertips

Per thema worden enkele lees- en luistertips bij elkaar gezet. Alle lees- en luistertips zijn (tijdelijk) gratis beschikbaar. Zo kan iedereen de tips bekijken. De tips zijn op leeftijd gecategoriseerd. Hierbij zijn ook de ouders (volwassenen) meegenomen. Op deze manier zijn er voor jong en oud goede lees- en luistertips. De overzichten met tips zijn geen totaal overzicht van het aanbod. Het is een short list. Door een beperkt aantal opties te geven, leggen we de drempel om een e-book of luisterboek te proberen zo laag mogelijk. 

Het document met de tips is gratis te downloaden. Bibliotheken kunnen de tips via hun eigen kanalen verspreiden. Zet het pdf'je bijvoorbeeld op je website, in de nieuwsbrief of op je social media. Voor het verspreiden van de lees- en luistertips zijn voorbeeldteksten geschreven voor social media en e-mails. 

Voetbalverhalen

De voetbalverhalen tips zijn lees- en luistertips over voetbal. De tips zijn gecategoriseerd op leeftijd en allemaal gratis te lezen of beluisteren. Het hele gezin is meegenomen, van kind tot volwassenen. Iedereen kan genieten van verhalen over voetbal. 

Reacties heel welkom

Deze voetbaltips zijn een test. We zijn heel benieuwd naar jullie reacties en naar de reacties die jullie krijgen. Laat je reactie aan ons weten. Bij voldoende enthousiaste reacties en blijvende corona-maatregelen gaan we ook andere thema’s uitwerken. Zelf suggesties voor een thema? Laat het ons weten!