7 juni 2021
/
Publicatie

2.888 Brabantse leerlingen scoren 18.159 boeken!

Scoor een Boek! 2021 Brabant

Het fluitsignaal heeft geklonken van de jaarlijkse editie van Scoor een Boek!

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren bibliotheken dit unieke leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6. De kracht van voetbal wordt ingezet voor het stimuleren van leesmotivatie en leesplezier bij leerlingen en gezinnen. Profvoetballers worden in dit project ingezet als rolmodel en dagen de leerlingen uit om zoveel mogelijk boeken te lezen. Niet alleen op school worden boeken gescoord. Gezinnen kunnen ook meedoen met de thuiseditie scoorthuis.nl waarbij zowel lees- als sportieve opdrachten uitgevoerd kunnen worden.

Aan deze editie 2021 deden 13 eredivisie- en eerstedivisie clubs mee. In mei werd de editie 2021 van dit landelijke project afgesloten met een eindscore van maar liefst 74.191 boeken die in totaal gelezen zijn in Nederland.

 

Vier Brabantse bibliotheken, Midden-Brabant, HelmondPeel, Heusden en Veldhoven, gingen een samenwerking aan met Willem II, Helmond Sport, RKC en PSV. Profvoetballers Ché Nunnely, Jordy Thomassen, Finn Stokkers, Marco van Ginkel en Nurija van Schoonhoven stimuleerden de leerlingen met videoboodschappen zoveel mogelijk boeken te scoren.  

In de aftermovie van HelmondPeel vertelt leesmediaconsulent Sanne Respen over de schooleditie, over wat zij het belangrijkste vindt van Scoor een Boek! “Dat kinderen met meer plezier zijn gaan lezen. Als je dan op scholen komt en je hoort dat ze heel veel boeken hebben gelezen en dat met heel veel enthousiasme daarover hoort vertellen". “Kinderen genieten van het vaste leesmomentje. Scoor een Boek! Zorgt ervoor dat kinderen echt in een boek kunnen duiken en vervolgens er lekker op praten” zegt juf Margot Panhuizen vanbasisschool de Peelparel. Ook kinderen vertellen enthousiast over Scoor een Boek! in de aftermovie.

Vooral jongens lijken te profiteren van het lezen en stickers plakken voor de gescoorde boeken. Dat je vaak zelf mag kiezen hoe je leest, op kasten, tafels of op een zitzak zorgt voor extra leesplezier. Met de thuiseditie scoorthuis.nl voor gezinnen was er ook genoeg te doen: lezen, taalspelletjes, quizzen, karaoke clublied en natuurlijk bewegen!

Volgend jaar is er weer een editie van Scoor een Boek!

Schermafbeelding 2021-06-07 om 12.52.41.png

Deelname aan de Brabantse editie 2021:

  • 72 scholen
  • 141 klassen
  • 2.888 leerlingen
  • 18.159 gelezen boeken
  • 364 teams gezinnen Thuiseditie

Benieuwd naar de landelijke editie? Alle resultaten van de landelijke editie 2021 

Meer informatie

Kijk op www.scooreenboek.nl, of stel je vragen aan José Peijen, adviseur bij Cubiss.