30 januari 2023
/
Oplossingen

Mediaopvoeding training voor pedagogisch medewerkers 

De vernieuwde versie van Kleintje (digi)taal, een mediaopvoedingtraining voor pedagogisch medewerkers die werken met kinderen tot 6 jaar is beschikbaar. Kleintje (digi)taal bestaat naast een e-learning module uit een inspirerende startbijeenkomst en coaching door de bibliotheek. Op aanvraag verzorgen we train de trainer sessies voor bibliotheken. 

Kleintje digitaal en de Totaalaanpak Mediaopvoeding

Kleintje (digi)taal werd in 2017 ontwikkeld door de Bibliotheek De Lage Beemden. In het voorjaar van 2020 is de training door Cubiss inhoudelijk geüpdatet. Daardoor past het bij de Totaalaanpak Mediaopvoeding waarbij (voor-)lezen, kijken, spelen en doen (met en zonder scherm) centraal staan. Bibliotheken spelen bij de vernieuwde opzet van Kleintje (digi)taal een voorname rol. De training bestaat naast een inspirerende (fysieke) startbijeenkomst ook uit coaching in de praktijk.

Train de trainer sessie

Bibliotheken spelen zoals gezegd een belangrijke rol bij Kleintje (digi)taal. Dat heeft vooral te maken met het organiseren van de startbijeenkomst van een uur én het begeleiden van pedagogisch medewerkers (coaching on the job). Daarom is een train de trainer sessie ontwikkeld. Tijdens deze sessie (max. 3 uur) gaan we dieper in op de nieuwe opzet van Kleintje (digi)taal. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe geef je als bibliotheek vorm aan de startbijeenkomst?
  • Hoe ziet de nieuwe e-learning module er uit?
  • Wat houdt coaching on the job concreet in?
  • Tips voor werving deelnemers

 

Interesse en inschrijven

Op aanvraag plannen we een train de trainer sessie voor bibliotheken. Ook is het mogelijk om een incompany sessie te plannen op een moment naar keuze. Vragen of opmerkingen over de train de trainer sessie of Kleintje (digi)taal? Of wil je je aanmelden? Neem contact op met Anke Werker via a.werker@cubiss.nl.