11 december 2019
/
Publicatie

Magazine Makers on Tour

Het bedrijfsleven vraagt nu én in de toekomst om medewerkers met 21e-eeuwse vaardigheden. Daarom is het belangrijk dat er al op school aandacht voor is. Tijdens Makers on Tour gaan vmbo- en mavoleerlingen aan de slag met echte vraagstukken van Brabantse maakbedrijven. In de nieuwste editie van Mediawijs in het Onderwijs lees je alles over dit project. 

Makers on Tour is ontwikkeld door Cubiss en is mogelijk gemaakt het provinciale programma Taal en Media en een bijdrage van Fonds 21. Bij Makers on Tour snijdt het mes aan twee kanten. Voor mavo- en vmboleerlingen is het een kans om kennis te maken met de praktijk. Daarnaast leren ze nieuwe vaardigheden zoals mediawijsheid, ict- basisvaardigheden en creatief denken. Maakbedrijven krijgen een frisse blik op vraagstukken die binnen het bedrijf spelen. 

magazinemot.jpg

Drie edities

In het magazine vertellen docenten, leerlingen en de deelnemende bedrijven van de drie edities hun verhaal. Eind 2018 ging de eerste Makers on Tour van start. Leerlingen van De Nieuwste School uit Tilburg ontwierpen een huis dat je makkelijk kunt verplaatsen voor bouwbedrijf Heijmans. Tijdens de tweede editie bogen leerlingen van Het Hooghuis uit Oss zich over een nieuwe bestemming voor het roze kasteel in het voormalige Land van Ooit.  De derde editie, eind 2019,  stond in het teken van smart-city technologie. Architectenbureau Ariëns-CS vroeg leerlingen van het Maaslandcollege om slimme oplossingen voor een digitale stad.  

Toolkit

Zelf aan de slag met Makers on Tour? Dat kan met behulp van onze handige toolkit. Je vindt de aanvraaglink in het magazine. 

Heel veel leesplezier!