Oplossingen

Aflevering 3 - Manon Sikkel

Leesbeesten & Luistervinken podcast #3

In deze aflevering hoor je Emie (11), Mieke (12), Kurt (13) én kinderboekenschrijver Manon Sikkel. Manon wilde vroeger voetballen, maar in haar jeugd was dat nog een echte jongenssport en dat bracht haar bij de bibliotheek.

De schrijver van onder andere 'De niet zo enge buurman', 'Gruwelijk Grappige Griezelverhalen' en de 'IzzyLove boeken' vertelt in deze podcast dat voorlezen belangrijk blijft, ook als kinderen al zelf kunnen lezen. Verder beleefde ze als klein meisje nog een avontuur toen ze post wilde stelen van de Koninklijke familie.

Ook zit deze aflevering boordevol met leestips in de BoekenCast en hoor je Kurt van Doorn. Kurt is 13 jaar en schrijft een boek. Tenslotte spreken de interviewers  Katrien Holland; zij is illustrator en tekent de kaft, voordat de schrijver begint met het verhaal.

inhoud podcast 3.png

 

Lesbrief 

Bij deze podcast maakte Cubiss een lesbrief vol leuke en leerzame opdrachten. Zo kun je in de klas aan de slag met luistervaardigheden, informatievaardigheden en leesplezier.  

Leesbeesten&luistervinken lesbrief aflevering 3.png

 

Thuisbrief 

Ook bij deze podcast maakten we een lesbrief voor thuis.  Zodat kinderen thuis met hun ouders met de podcast aan de slag kunnen. 

Website afbeeldingen - leesbeesten & luistervinken_0.png

<< Terug naar overzicht