16 april 2024
/
Oplossingen

Leesbeesten & Luistervinken

Een kinderboekenpodcast voor groep 6, 7 en 8

Lezen is belangrijk, maar vooral ook heel erg leuk. Met de kinderboekenpodcast Leesbeesten & Luistervinken brengen we nog meer leesplezier in de klas. In deze serie podcasts staat het gesprek tussen kinderen en kinderboekenschrijvers centraal. 

Leesbeesten & Luistervinken is een initiatief van Cubiss en wordt uitgevoerd in samenwerking met Radiorakkers. Ons doel is dat meer kinderen met plezier gaan lezen. Want wie meer leest, leest beter en wordt daardoor beter in taal. Ieder aflevering staat een andere schrijver centraal als hoofdgast. De jonge presentatoren vragen hem of haar het hemd van het lijf. Daarnaast geven de kinderen boekentips en vragen ze schrijvers en illustratoren naar hun favoriete boek. 

Volg Leesbeesten & Luistervinken op Instagram!Lesbrief

Met onze podcast Leesbeesten & Luistervinken ontdekken kinderen de verhalen achter hun favoriete boeken en krijgen ze leestips. Maar hoewel de nadruk ligt op lezen, leren ze ook andere vaardigheden. Bij iedere podcast maakt Cubiss namelijk een lesbrief. Hierin gaan kinderen aan de slag met belangrijke vaardigheden als spreken en luisteren. Ook digitale vaardigheden komen aan bod. Zo slaan we meerdere vliegen in één klap. Klik op de banner van de aflevering om naar de pagina van de aflevering te gaan. Download daar de lesbrief.

aflevering 17 banner

Aflevering 15

Banner aflevering 14 annet huizing.png

banner afl 13 marc ter horst.png

bannerafl 12 mark janssen.png

banner afl 11 sanne.png

afl 10 bibi banner.png

banner afl 9 bette.png

Website afbeeldingen afleveringen - leesbeesten & luistervinken (1).png

header afl 7 pieter koolwijk.png

Website afbeeldingen afleveringen - leesbeesten & luistervinken.png

5 aflevering

aflevering 4 - leesbeesten & luistervinken.png

aflevering 3 - leesbeesten & luistervinken.png

Leesbeesten en luistervinken aflevering 2.png

Leesbeesten en lusitervinken aflevering 1.png

 

IMG_8734.jpg