Oplossingen

Gebruik de kracht van je medewerkers

Cubiss zet Profile Dynamics® in
om drijfveren naar boven te halen

Gemotiveerde medewerkers zijn een belangrijke - zo niet de belangrijkste! - succesfactor van elke bibliotheekorganisatie. Doordat ze meer voldoening uit hun werk halen en daardoor lekkerder in hun vel zitten presteren ze beter en lopen ze minder risico uit te vallen. Ook hebben zij minder snel de behoefte om op zoek te gaan naar een andere baan. Gemotiveerde medewerkers zijn waardevol voor je bibliotheek. Door hun enthousiasme en betrokkenheid dragen zij bij aan een betere werksfeer en brengen zij je organisatie verder.

Drijfveren en talenten ontwikkelen

Als je mensen wilt motiveren is het belangrijk erachter te komen wat hun drijfveren zijn. Het ontwikkelen van talenten binnen een organisatie is daarom van groot belang. Daarmee houd je je medewerkers gemotiveerd; je zorgt ervoor dat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen en inzetbaar zijn op die plaatsen waar ze het best tot hun recht komen. Door het duidelijk maken van persoonlijke drijfveren van medewerkers maak je duidelijk waar ieders kracht ligt en welk type functie en omgeving het best bij hem of haar past. Zo weten jij en je medewerkers in welke richting zij zich het best kunnen ontwikkelen.

Cubiss helpt je vanaf nu bij het naar boven halen van die drijfveren van je medewerkers via Profile Dynamics®.

Waarvoor zet Cubiss Profile Dynamics® in?

Voor een succesvol verandertraject

Verandertrajecten zijn helaas niet altijd een succes. Veelal is dat te wijten aan onderschatting van de factor ‘mens’, die zo’n traject kan maken of breken. Met een drijfveren-analyse krijg je zicht op interne culturen in je organisatie en hoe de mensen in je organisatie met verandering omgaan. Het biedt handvatten hoe je veranderingen het best kunt aanpakken, en wat wel en niet werkt.

Voor een optimaal functionerend team

Iedere directeur en manager kent het probleem: het team ‘loopt niet’. Helaas is het lastig daar grip op te krijgen. Hoe smeed je wel een goedlopend team? Een drijfverenanalyse van het team geeft inzicht in de interactie tussen de individuele medewerkers en geeft inzicht in hoe zij goed kunnen samenwerken. De analyse geeft ook antwoord op de vraag hoe het team het best onderling taken kan verdelen, zodat ieder doet waar hij of zij goed in is.

Voor training en ontwikkeling van medewerkers

Organisaties investeren veel geld in training en ontwikkeling en zijn toch vaak ontevreden over wat er in de praktijk verandert. Hoewel het echte leren in de praktijk plaatsvindt, investeren we daar vaak niet in. Als je medewerkers in de praktijk de volgende stap moeten zetten, moeten ze ook in de praktijk aan de slag met hun uitdagingen. Door deze te baseren op hun drijfverenprofiel, herkennen zij deze en kunnen zij aantoonbaar veranderen.

Expressie en weerstandgrafiek Profile Dynamics.jpg

Voor het vinden en vasthouden van je vrijwilligers

Vrijwilligers zijn voor veel bibliotheken heel belangrijk. En ze worden steeds belangrijker. Maar hoe vind je de juiste vrijwilligers, en hoe houd je ze gemotiveerd voor jouw organisatie? Ook hier is het duidelijk dat een gemotiveerde vrijwilliger je als organisatie het meest oplevert. Ook hier kan een persoonlijke drijfverenanalyse inzicht bieden, zodat je weet wat de vrijwilliger het meeste werkplezier oplevert en dus motiveert lang aan je organisatie verbonden te blijven. 

Voor de juiste persoon op de juiste plek

Je hebt een lege plek in je organisatie. Hoe vind je de juiste kandidaat voor die plek? Als je start met het aanvinken van competenties, merk je al snel dat je een lange lijst krijgt. Ook zoek je toch nog te vaak naar het schaap met de vijf poten. Door middel van Profile Dynamics® stel je een realistisch profiel op van de kandidaat die het best bij de functie past op basis van zijn of haar drijfveren. Hierdoor voorkom je ook de veelgemaakte fout dat je vaak automatisch kiest voor een kandidaat die het meest op jezelf lijkt.  Als je weet waarnaar je op zoek bent, bespaar je jezelf een hoop teleurstellingen.

Meer weten?

Ben je geinteresseerd in wat Profile Dynamics® voor jouw bibliotheek kan betekenen neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.