01 april 2019 Publicatie

Doorgaande lijn mediawijsheid in een nieuw jasje

De doorgaande lijn mediawijsheid van Cubiss heeft een update gekregen. Het magazine vol informatie, tips en inspiratie rond mediawjisheid is weer helemaal bijgewerkt. 

Jonge kinderen pakken mediaontwikkelingen snel op. Daarom is het belangrijk om al op jonge leeftijd aan de slag te gaan met mediawijsheid. De ontwikkeling van mediabewustzijn, mediabegrip, media-attitude en mediagedrag is voor kinderen van groot belang. Zo kunnen ze meedoen met de huidige samenleving. Ouders, scholen, bibliotheken en andere professionals rondom deze doelgroep spelen hierin een cruciale rol.

Mediawijsheid is een belangrijk onderdeel van de opvoeding net als het leren lezen, rekenen en fietsen. Vandaar dat zowel op school als in de thuissituatie aandacht voor mediawijsheid noodzakelijk is. Echter, gaan de ontwikkeling soms zo snel dat leerkrachten en ouders het niet bij kunnen houden. De doorgaande lijn mediawijsheid is hiervoor ontwikkeld. 

Wanneer is een kind digitaal geletterd? Wat zijn tips voor een mediawijze opvoeding? Wat betekent mediawijsheid voor leerkrachten in het onderwijs?

En meer van dit soort vragen worden besproken in de doorgaande lijn mediawijsheid. Het doel van de doorgaande lijn mediawijsheid is om het mediabewustzijn en het mediavaardig zijn bij kinderen, leerkrachten en ouders te ontwikkelen. Hiervoor zijn kennis over media, kennis over de ontwikkeling van de leerling en kennis over inbedding van het aanbod mediawijsheid in het onderwijs noodzakelijk. Daarom zijn dit jaar de doorgaande lijnen in een nieuw jasje gestopt. Zo blijven de documenten een bron van informatie en inspiratie. 

Klik op de afbeelding om de publicatie te bekijken!

Samen Wijs Mediawijs voorkant.pngEigenwijs Mediawijs voorkant.pngLevenlang Mediawijs voorkant.pngLevenswijs mediawijs (vo) voorkant.pngMediawijsheid voor en door leerkrachten voorkant.pngBeeld voorkant speciaal onderwijs magazine.jpg

 

 

Downloads

Doorgaande lijn Eigenwijs Mediawijs
Meer weten?
Neem contact op met: