10 december 2020 Publicatie

De schijf van vijf basisvaardigheden

Het is van levensbelang dat iemand veiligheidsvoorschriften kan lezen. Mensen moeten opdrachten of instructies - geschreven of gesproken - goed kunnen begrijpen. Digitale vaardigheden zijn in onze huidige maatschappij noodzakelijk en het is natuurlijk ook belangrijk dat mensen hun gezondheid goed in de gaten houden en hun financiële huishouding op orde hebben. De vaardigheden die nodig zijn om dit soort dingen te kunnen doen, worden basisvaardigheden genoemd.

Schijf van vijf basisvaardigheden

We hebben voor u de vijf belangrijkste basisvaardigheden uitgewerkt in de zogenaamde ‘schijf van vijf basisvaardigheden’.

Kennisdossier

Met trots presenteren we het kennisdossier ‘De Schijf van vijf basisvaardigheden’
We nemen je in dit kennisdossier graag mee langs alle activiteiten van de afgelopen twee jaar. In de overdraagbare plannen van aanpak lees je over de pilots die we met diverse partners hebben uitgevoerd. We delen de belangrijkste geleerde lessen en geven tips. In de interviews laten we anderen aan het woord over de vijf vaardigheden. 
En we staan kort stil bij hoe nu verder, nu de aanvullende provinciale opdracht tot zijn einde komt.

Schijf van vijf.gif

 

Lees hier het kennisdossier De schijf van vijf basisvaardigheden

 

 

Tip: Klik in het bestand op het menu rechtsboven (de streepjes) om het bestand als PDF te downloaden of om een artikel als PDF te donwloaden.

Bijlagen uit het kennisdossier

 

Trends en ontwikkelingen

De trends en ontwikkelingen binnen de Schijf van vijf basisvaardigheden zijn in kaart gebracht. De thematische rapporten hebben eenzelfde bijhorende inleiding

 

Downloads

Meer weten?
Neem contact op met: